Taksim’e cami Gezi’ye kışla

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da konuştu. Erdoğan, “Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası’nı yapacağız. Orada bir selatin cami olmalı. Bir diğeri de AKM’nin yerine dev bir opera binası” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2016 Güncelleme 19 Haziran 2016, 00:38
Taksim’e cami Gezi’ye kışla

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri Tanıtım Programı'na katıldı. Erdoğan çok önemli açıklamalar yaptı: ŞU anda gençliğimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyor ve hele hele son dönemlerde liselere, ortaokullara yönelik yapılan saldırıların altında da bu var. Onun için bizim lisedeki yavrularımızı, ortaokuldaki yavrularımızı tarih bilinciyle, çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor.

CESUR OLALIM
İnşallah devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul'u çok daha ileriye taşıyacağız. Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim'deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri (Topçu Kışlası) inşa edeceğiz.

ŞEHİR MÜZESİ
Vakıf Katılım AŞ'yi kurmaktaki kararlılığımın altında bu yatıyor. Vakıf Katılım AŞ olarak kazandığını harcayacağı yer, öğrenciler olsun, fakirler olsun. İstanbul'un hastasıyım. Bir diğeri de maksem. Orda bir selatin cami yerleşmesi lazım. Bir diğeri de AKM. Oraya dev bir opera binasını yerleştirmek suretiyle 'bizim sanat anlayışımız bu' dememiz lazım. EĞER tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım.

İSTANBUL'A SALDIRIYDI
Erdoğan, İstanbul yöneticilerinin iftarına katıldı. Yaptığı konuşmada "Gezi olayları, İstanbul'un farklılıklarını bir arada yaşatabilme kabiliyetine yapılan bir saldırıydı. Terörle mücadeleyi ülkemizin gündeminden düşüreceğiz. Mücadeleyi durdurmak yok" dedi.