79 milyonun hükümetiyiz

65. Hükümet, Meclis’ten güvenoyu aldı. Başbakan Binali Yıldırım “Birlik, beraberlik ve demokrasi için gece-gündüz hep çalışacağız” açıklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2016 Güncelleme 30 Mayıs 2016, 00:00
79 milyonun hükümetiyiz

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin tam kadro yer aldığı Genel Kurul'da yapılan açık oylamaya, 453 milletvekili katıldı. 315 'evet' oyu verilirken, 'ret' oyları 138'de kaldı. Toplantıya muhalefet liderlerinden sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Geçtiğimiz hafta bayrağı Binali Yıldırım'a devreden Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu da devirteslimden sonra ilk kez Genel Kurul'a gelerek oyunu kullandı. Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Yıldırım, "AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var, seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz, 79 milyonun hükümetiyiz. Hükümetimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir. Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği için gece gündüz demeden çalışacağız" dedi. Yıldırım konuşmasının ardından kürsüden inerek muhalefet sıralarına gitti. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra CHP, HDP grup başkanvekilleri tokalaştı.

GEZİ TARTIŞMASI
Güven oylaması öncesinde 'Gezi' tartışması yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Gezi olayları, çevre hakkının korunması için önemli bir direniştir" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise "17-25 Aralık, geçmişteki darbe girişimleri zincirinin bir parçasıdır" diye cevap verdi.