Şimdi tutuştular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da coşkulu kalabalığa seslendi: PKK’nın desteklediği parti Meclis’te. Milletim, ‘Bunlar o maaşı almamalı’ diyor. Dokunulmazlık geçti... Tutuştular, hepsi kaçmaya başladı. Paralel Devlet neyse bunlar da o...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2016 Güncelleme 29 Mayıs 2016, 02:15
Şimdi tutuştular

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, dün Diyarbakır Anıtpark'ta düzenlenen törenle Diyarbakır Havalimanı Terminal Binası'nın da aralarında olduğu toplam 558 milyon liralık yatırımların açılışını yaptı. Törende Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da yer aldı. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

BİZ geldiğimiz zaman 37 KM, Diyarbakır'da yol varken on katına katladık. Niye? Onlar yıkar, biz yaparız. Farkımız bu. Ey benim Diyarbekirli, Kürt kardeşim, bunlar sana hizmet verdi mi? Yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar? Bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar?

BURADA yaptığımız dersliklerin bir kısmı terör örgütü tarafından yakıldı, yıkıldı. Bunlar camilerimizi yakmadılar mı? Bunlar ateist. Bunlar zerdüşt, zerdüşt.

BUNLAR değerlerimizle hareket etmediler mi? Diyarbekirli, Şırnaklı, Vanlı, Muşlu, Iğdırlı kardeşim de bunların ne olduğunu anlayacak. Bunlara gereken dersi sandıkta verecek. Bunlar ise Kandil ile hareket ediyorlar. Biz gücümüz Hak'tan ve halktan alıyoruz.

20 kilometre ötemizde Dürümlü mezrası var. Teröristler, 12 Mayıs'ta 15 ton bomba yüklü bir kamyonu patlatarak Tanışık köyünden 16 vatandaşımızı katlettiler. PKK'nın desteklemiş olduğu bir parti şu anda Parlamento'da mı? Onlar PKK adına Parlamento'da... Şimdi benim milletim, 'Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı' diyor. Dokunulmazlık Parlamento'dan geçti. Şimdi tutuştular, yurtdışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Aynen Paralel Devlet Yapılanması neyse bunlar da o.



ABD'Yİ KINIYORUM
GAZETELERDE Diyarbakırlı işadamlarımızın bu ilanları gerçekten örnektir. Memnuniyetle ben de bunu okudum. Bölge halkının bu şeklide açık tavır alması halinde örgütün eylem yapabilecek gücünü ve imkanını kaybedeceğine inanıyorum. Terör örgütünün içinde olan tüm vatandaşlara sesleniyorum. Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın.

EVLERİ buzdolabından yatağına, Kuran-ı Kerim'e kadar bombalarla tuzaklayan bir örgütle, bölge halkının, inançlı kardeşlerimin en küçük ilişkisi olamaz.

SURİYE'deki birtakım gelişmelerden cesaret alan bu örgüt aynı oyunu ülkemizde de sahneye koymaya kalktı. PKK, PYD, YPG, DAEŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok.

HEPSİ de terör örgütü. Şu anda Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye vermiş olduğu desteği Diyarbakır'dan seslenerek söylüyorum, kınıyorum. Bize verilen söz, bu değil.

BEN siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Bizimle NATO'da beraber olanlar, kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye gönderemez.

HALA, 'YPG'ye biz destek vermeye devam edeceğiz. O PKK değildir' diyenler, lütfen gel de bunun bizden dersini al. Yanlış yerde duruyorsunuz.

TERÖRE karşıyız demekle teröre karşı durulmaz. Bizzat terör örgütüyle ilgili bütün belgeleri veriyoruz, söylüyoruz, ama attıkları adımlar yanlış. Güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, korucusuyla tarihe geçecek bir mücadele vererek, örgütü ve arkasındaki güçleri bir kez daha hüsrana uğrattılar. Operasyonlar sonuna kadar devam edecek.



ÇOCUKLAR İÇİN
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumaları, Tanışık köyünde Erdoğan'ın taziye ziyareti sırasına kapıda bekleyen çocuklara oyuncak dağıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise taziye ziyaretinin ardından yetim kalan çocuklara özel önem verdi ve yetim çocuklardan biriyle bir süre sohbet etti. Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra köyü ziyareti öncesinde 7. Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret etti. vatandaşlar, yol boyunca Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.