Haysiyet cellatları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP grup toplantısında küfürlü sloganlara sessiz kalan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi: Bunlar TBMM’de Cumhurbaşkanına, vekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Ahlak, haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2016 Güncelleme 28 Mayıs 2016, 01:34
Haysiyet cellatları

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Kırşehir'deki Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen 29. Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı. Vatandaşların, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme Kırşehir seninle" sloganları attığı kutlamalarda Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Marmaray'ı 3 yılda 130 milyon yolcu kullandı. Yıl sonunda inşallah Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. Sayın Başbakan bana, 'Biz Osmangazi Köprüsü'yle ilgili bir tarih açıkladık. Yüklenici firmalar bu işi daha da öne çektiler. Ramazan öncesi açabiliriz, ne dersin?' dedi. Ey Rabbim sana sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bizim projelerimizi hayal dahi edemezler. Farkımız bu.

Bunlar TBMM'de Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlar da ahlak diye, haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır. Bunlar kan emicidir, kan. İnanıyorum ki bunlara en büyük bedeli, en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var?

Dokunulmazlıklarla ilgi teklif geldi, ne oldu? Birinci, ikinci turda kaçamak yaptılar. Ondan sonra baktılar bu iş iyi gitmiyor. Bir kısmı geldi, katıldı. Niye korkuyorsunuz? Suçu olan gocunur. Bunların içinde, arabalarıyla silah taşıyanlar da var. Banka soyguncusu da var.

Dün (önceki gün) yeni bir karar daha aldık. Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü, Fethullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. Yani bunlar, PYD, YPG, PKK neyse bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecinin içersine girecekler.

Terör örgütünün eylemleri, bölgemizdeki gelişmeler, bunların hepsi birbiriyle ilişkili, hepsi birbirinin devamıdır. Ülkemizi içerde sıkıntıya sokmak, dışarıdan her alandan kuşatma çabası bir projedir, bunu böyle biliniz. Bizler, kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlarız.

Artık şehirlerden umudunu kesen terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi. Şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. Sonuna kadar bu operasyonlar milletimizin huzuru, refahı için devam edecektir. Bunun da böyle bilinmesini isterim.