'CHP ve HDP aynı çizgiye geldi'

MHP Grup Toplantısı'nda konuşan Devlet Bahçeli, dokunulmazlık teklifini reddeden CHP'nin HDP ile aynı çizgiye geldiğini söyledi.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 24 Mayıs 2016, 11:26
’CHP ve HDP aynı çizgiye geldi’

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sayın Yıldırım'a ve parti organlarına seçilmiş yol arkadaşlarına başarılar diliyorum. AKP'deki yönetim değişimi tabii olarak hükümete de yansımıştır. Bizi ilgilendiren yeni kurulacak hükümetin millet yararına ve ülke menfaatlerine izleyeceği politikalardır. 64. Cumhuriyet hükümetini kuran sayın Ahmet Davutoğlu geçen pazar akşamı istifa etmiş, AKP'nin yeni Genel Başkanı sayın Binali Yıldırımda 65. Hükümeti kurmakla görevlendirilmiştir. Hükümet kurma çalışmalarının kısa süre içinde sonuçlanacağı yapılan açıklamalardan çıkardığımız ilk sonuçtur.

"MHP TERÖRLE MÜCADELENİN DESTEKÇİSİ"
Türkiye huzura ulaşacaksa tek çare başkanlık mıdır? Türkiye uzaya mekik gönderdi de buna parlamenter sistem mi engel çıkardı? Türkiye şaha atlayacaksa bunun anahtarı başkanlık sistemi midir? Zenginliğin formülü, kudret kazanmanın yegane ilacı başkanlık sisteminde mi görülmektedir? Bu nasıl bir propagandadır?

Bizim AKP hükümetine desteğimiz terörle mücadeleyle sınırlıdır. Başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı konusunda vereceğimiz destek, sunacağımız herhangi bir katkı zamanın şartlarına uygun olacak şekilde yoktur. Yeni kurulacak hükümetin önce terörün kökünü kazıması ve Türkiye'nin belini doğrultması en içten beklenti ve tavsiyemizdir. Amaç bu olursa AKP hükümeti korkmasın, Milliyetçi Hareket Partisi destekçisi olacaktır. Doğru olan ne varsa yanındayız.

DOKUNULMAZLIK OYLAMASI
Otomobilinin bagajında silah taşıyıp, şerefsizleri övenleri sorgulamak için dokunulmazlık duvarını yıkmak elzemdir. İlk tur oylamada CHP ve HDP'nin aynı çizgide buluşması ibretlik bir husustur. İkinci tur oylamada bir kısım CHP'li vekil doğruyu görmüştür.

"TÜRK DÜŞMANLARIYLA BİR ARAYA GELMEYİZ"
7 Haziran seçimlerde yüzde 60'lık bloktan söz ediyorlardı. Milliyetçi Hareket Partisi'ni Kandil'e çekmek istiyorlardı. Akıllarınca şahsıma başbakanlık öneriyorlardı. Çok şükür başaramadılar. Bugün olsa yine başaramazlar. Mehmetçiğin kanını döken hainleri kucaklayanlarla bir hükümet çatısı altında buluşmak bizim yok oluşumuzdur. Biz gerekirse bit için dam yakarız, yine de Türk düşmanlarıyla bir araya gelmeyiz. Kırmızı plaka uğruna kırmızı çizgilerimizi silmeyiz. AKP'den kurtulmak uğruna PKK'ya yanaşamayız. HDP ile aynı hizaya düşmüş CHP elbette millete bunun açıklamasını yapacaktır.