"Yılanın beli kırıldı kafası da ezilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri kararlı bir şekilde yılanın belini kırmış, kafasını gövdesinden ayırmış, neticede kuyruğuyla kafasının ezilmesi de çok kısa bir sürede gerçekleşecektir" dedi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2015, 19:00
Yılanın beli kırıldı kafası da ezilecek

İÇİNDEKİLER

Bazı programlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Topçu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Devletin kararlılığıyla, milletin onayıyla bölücü terörle ilgili bir mücadelenin sürdüğünü belirten Topçu, şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

YILANIN BELİ KIRILDI, KAFASI DA ÇOK YAKINDA EZİLECEK
Topçu, devlet ve milletin bölücü terörün kökünü kazımaya kararlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun arkasındaki güçler, Çanakkale'de nasıl hezimete uğradılarsa, Çanakkale'de hezimete uğradıkları gibi nasıl Anafartalar'da hezimete uğradılarsa nasıl Sakarya'da Dumlupınar'da hezimete uğradılarsa, Allah'ın izniyle bu sefer de hezimete uğrayacaklar. Yılanın beli kırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri kararlı bir şekilde yılanın belini kırmış, kafasını gövdesinden ayırmış, neticede kuyruğuyla kafasının ezilmesi de çok kısa bir sürede gerçekleşecektir."

"BİR KERE DAHA ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM..."
Kavganın asla ve asla Kürt-Türkmen kavgası olmadığına dikkati çeken Topçu, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin kavgası, bir kere daha altını çizerek söylemek istiyorum, dün Çanakkale'de kimlerse Anafartalar'da kimlerse Sakarya'da, Dumlupınar'da kimlerse bugün de kavgamız onlarladır. Kürt, Türkmen, Çerkez, Laz, kim kendisini ne şekilde ifade ediyorsa etsin ay yıldızlı al bayrak altında birinci sınıf vatandaştır ve bunlar birbiriyle kardeştir."

Topçu, bakanlığı döneminde şimdiye kadar 16 ili gezdiğini belirterek, ziyaretlerde gördüğü önemli hususları Bakanlar Kurulu'na sunduğunu da söyledi.