Vekil mi PKK sözcüsü mü?

Kandil'den gelen talimatlarla hareket eden HDP'li vekiller skandal açıklamalarına devam ediyor. Terör örgütünün sözde özerklik isteğini HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tekrarladı. Yüksekdağ, 1 Kasım sonrası özerklik sözü verdi. Adeta PKK'nın sözcülüğüne soyunan HDP, terör örgütünün izni olmadan adım atmıyor...

Giriş Tarihi 06 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2015, 21:07
Vekil mi PKK sözcüsü mü?

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'da Partisi tarafından kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Konuşması sırasında 'sözde özerklik' konusunda skandal bir açıklamaya imza atan Yüksekdağ, şu açıklamayı yaptı:

ÖZERKLİK SÖZÜ VERDİ
"Halkımız her yerde öz yönetim iradesini de yeni yaşamın ve yeni demokratik Türkiye'nin kurucu temeli olarak inşa ediyor. Van'da da 'kendimizi bizler yöneteceğiz' diyerek irademize sahip çıkacağız. Bizlere teslimiyeti dayatanlara, savaşla halkımızdan oy almaya çalışanlara karşı 'kendimizi de kentimizi de bizler yönetiyoruz' diyeceğiz. Bizler 1 Kasım'da emin olun bütün halklarımızdan kaçırdıkları, yakıp yıkmaya uğraştıkları barışı kazanacağız. 1 Kasım'da halklarımızın özgürlüğünü, eşitliğini, demokrasiyi, geleceğimizi kazanacağız."