Adını sen koy

Tüm Türkiye 1 Kasım'daki seçime kilitlendi. HDP listesindeki Hülya Avşar ismi şaşkınlık yarattı! CHP'de ise iki Deniz Baykal ortaya çıktı. Ancak bu durum sadece isim benzerliği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2015 Güncelleme 20 Eylül 2015, 00:00
Adını sen koy

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 1 Kasım'daki genel seçim hazırlıklarına başladı. Seçime girecek siyasi partiler milletvekili listelerini açıkladı. Kuşkusuz seçimin en önemli isimlerinden biri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş oldu. Oğul Türkeş, AK Parti'nin Ankara milletvekili adayı oldu! Nişantaşı, Bebek ve Etiler'in Meclis'e taşıdığı HDP'nin ise Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verdiği listede İstanbul 1. Bölge 9. sırada Hülya Avşar adının bulunması heyecan yarattı. Çok sayıda kişi ismin doğruluğunu teyit etmeye çalıştı. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Listedeki Hülya Avşar adının isim benzerliği olduğu anlaşıldı.


HDP'nin milletvekili listesinde Hülya Avşar isminin bulunması heyecan yarattı.

SOSYAL MEDYA SALLANDI
CHP'nin listesinde ise ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Listede Deniz Baykal'ın adı hem Antalya hem de Bursa'da yer aldı. 7 Haziran seçim listesinde de iki Baykal bulunuyordu. Antalya'dan aday olan Baykal'ın sırası değişmedi. Geçen seçimlerde Bursa'dan 11. sırada aday olan avukat Deniz Baykal ise Tahir Gürhan Akdoğan'ın liste dışı bırakılmasıyla 10'uncu sıraya yükseldi. Bu isim benzerlikleri herkesi şaşırttı. İsim benzerliği sosyal medyada da bomba etkisi yarattı. Twitter ve Facebook kullanıcıları binlerce yorum yaptı.


CHP listesindeki Deniz Baykal adı hem Antalya hem de Bursa'da yer aldı. Bu ilginç ayrıntı dikkat çekti.