Bedelini çok ağır ödeyecekler

Erdoğan, dün gece canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Yayının başladığı saatlerde Dağlıca'dan gelen acı haber üzerine, PKK ve uzantılarına ağır mesajlar yolladı: Bedelini çok ağır ödeyecekler.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2015 Güncelleme 07 Eylül 2015, 01:02
Bedelini çok ağır ödeyecekler

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün aHaber ve ATV ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Erdoğan, canlı yayınında Hakkari Dağlıca'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili çok sert konuştu. PKK'ya karşı mücadelenin daha etkin sürdürüleceğini anlattı. Bölgedeki hava şartlarının kötü olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Tabi orada hava şartları çok çok kötü? Bu kötü hava şartları altında verilen bir mücadele var. Orada yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti. Milletimizin başı sağ olsun, Allah sabırlar versin" diye konuştu.

SÜRECE İHANET ETTİLER
Erdoğan, "Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar. Parlamentoya girme gayreti içerisinde olanların, 80 vekille girdikleri halde, parlamentoda daha zayıf oldukları dönemlerde olmadığı kadar bu dönemde yaptıkları tahribatı ne ile izah edeceğiz. Biliyorsunuz 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık. Suruç olayını, Diyarbakır olayını yaşadık. Burada başka yerlere fatura kesmenin anlamı yok. Bunlar hep bir dayanışmanın, yardımlaşmanın neticesinde ülkemizde bir terör belası estirilmesinden başka bir şey değildi. Terörden rant elde ediyorlar. Gidilecek seçimde yine bölge halkını tehdit altında tutmak suretiyle, buradaki oy potansiyelini korumak istiyorlar.
Dün vatandaşlar yürüyüş yaptılar. Artık çekin elinizi yakamızdan dediler. Benim Güneydoğu'daki vatandaşımın bunu daha fazla yapması lazım. Çünkü siz bizim evlatlarımızı dağa kaçırdınız. Hala biliyorsunuz kaçırılmış olan yüzlerce, binlerce çocuk var. Bölücü Terör örgütü böyle bir yöntemi kendisine seçmişse, diğer vatandaşlara korku salmak için bunu yapıyor. Temenni ederim ki halkımız onun bu durumunu görür ve kararını verir, bu kararını da sandığa yansıtır. Tüm şehit yakınlarına sesleniyorum. Bizim dinimizde şehitler ölmez. Dünyanın başka hiçbir yerinde askerine Mehmetçik diyen yoktur. Küçük Muhammed adına Mehmetçik denir bizim askerimize. Biliyorsunuz bizde iki yerde kına yakılır. Bir evlenirken bir de askere giderken. Onun için kınalı kuzu vardır. Kınalı kuzu tabirinin altında da bu yatar" dedi. Erdoğan, PKK'ya karşı mücadelenin daha etkin sürdürüleceğini, bunların bu saldırıların bedelini çok ağır ödeyeceklerini belirtirken, "Şu an gerek Kandil'de, gerek Türkiye'de çok ciddi operasyonlar yapılıyor. Durmak yok, bunların çok daha farklı bazı strateji uygulamalarına girmek suretiyle, bu süreci devam ettirme kararındayız. Belki burada şehitlerimiz olacak ama bu bizi asla durdurmamalı, kararlı bir şekilde devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

MEDYADA MANİPÜLASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "400 vekil" ifadesiyle ilgili, "Medya manipülasyonunun ve ahlaksızlığın tam bir daniskası. Yani bakın burada bir üzüntünün içerisinde olması gerekirken, buradan acaba kendilerine nasıl bir rant elde edebilirler bunun gayreti içerisindeler.
Zaten özellikle bu Paralel Yapı, işin başından itibaren hep bunun peşinden koştu ama bunların geçmişini bilirim, cemaziyelevvelini bilirim. Bunların konumu böyle bir durumda ve şu anda yaptıkları yine budur ve bunlar için şehit cenazeleri sadece bir provokasyon için araçtır.
Sadece onlar değil onların destek verdiği siyasi gruplar da öyle. İşte oralara gelirler, 'Cenazelerde onu biz nasıl bir siyasi ranta dönüştürürüz' hep bunun gayreti içerisine girerler. Bunları hep gördük, görüyoruz ve bir cenazenin bir adabı vardır" dedi.