İkiyüzlü HDP

Selahattin Demirtaş, doktor öldürülmesini kınarken 'PKK' diyemedi. Eşbaşkanı Yüksekdağ ise terörist evine taziye ziyaretine gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 02:10
İkiyüzlü HDP

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, aynı anlarda farklı yerlerde farklı açıklamalarda bulundu. Bu şekilde partinin ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. Yüksekdağ, Van'da başarılı operasyonla öldürülen PKK'lı Kevser Eltürk'ün ailesini ziyaret etti. Ekin Wan kod adlı teröristin ailesine başsağlığı dileyen Yüksekdağ, "Ekin Wan ve yoldaşları asla başımızı eğmediler. Onların şahadetleri bizi güçlü tutuyor. Ekin Wan'a yapılanı asla kabul etmeyeceğiz. Devletin bu tür saldırıları, acizliğin ve çaresizliğin sonucudur" dedi.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ...
Figen Yüksekdağ'ın bu skandal ziyareti ve sözleri sırasında Ankara'da bulunan HDP'nin diğer eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara ilişkin içinde PKK'yı geçirmeden açıklamada bulundu. Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine aracında öldürülen Dr. Abdullah Biroğul ile ilgili olarak şunları söyledi: "En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına ne elini ne de dilini uzatmalı. Biz bunu lanetliyoruz."

HDPli vekilden terörist tabutuna omuz