CHP'de üç fire

CHP'de milletvekili aday listelerinin değişmeyeceğinin açıklandı. Geçtiğimiz seçimde szmir'de 7. sıradan sonraki adayların kimi memuriyetini riske atmamak, kimi para ödememek, kimiyse sistemi protesto etmek için aday olmak istemedi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 17:20
CHP’de üç fire

İÇİNDEKİLER

CHP'de milletvekili aday listelerinin değişmeyeceğinin açıklanması zihinleri karıştırdı. İzmir'de 7. sıradan sonraki adayların kimi memuriyetini riske atmamak, kimi para ödememek, kimiyse sistemi protesto etmek için aday olmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçimde aday listelerinde büyük ölçüde değişiklik olmayacağını belirterek, "Zaten adaylar ön seçimle geldiler. Yemin ettiler. Bu arkadaşlarımız olağanüstü bir durum olmazsa milletvekili listesinde yer alacaklar" dedi. İzmir'den meclise 12 milletvekili gönderen CHP'de 7 Haziran'da milletvekili adayı olan üç kişi başvuruda bulunmadı.

Ankara'da Çankaya Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yapan Turgay Bozoğlu, CHP'de önseçimden çıkıp İzmir 1. bölgede 13. sıradan aday oldu ancak seçilemedi. Bozoğlu, seçimden sonra memuriyete döndü. Erken seçimde aday olmayan Bozoğlu, "Memuriyetimi riske atmak istemiyorum. Ayrıca maddi anlamda gücüm de yok" dedi. 1. bölge 11. sıradan milletvekili adayı olan Sabri Ergül, merkez yoklamasına tepki gösterdiği gerekçesiyle aday olmayacağını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer de memuriyetini riske atmamak için 2. bölge 8. sıra adaylığından vazgeçti. Ali Engin, önseçim sonucuna göre 2. bölge 9. sıradan aday olmuştu. Engin, yeniden başvurdu. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, boşalan adaylıkların yeni başvurularla doldurulacağını söyledi.

CHP'de adaylık başvuruları 7 Eylül'de sona erecek. Kadın ve gençlerden 2 bin 500 lira diğer başvurulardan 5 bin lira ücret alınacak.