Teşekkürler Türkeş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'e destek verdi. "Bütün baskılara karşı, devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 01:50
Teşekkürler Türkeş

İÇİNDEKİLER

MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, milli görevi reddetmedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Seçim Hükümeti'nde kabine üyesi olması teklifini kabul etti. Milli görevi kabul eden Tuğrul Türkeş'e partisi tepki gösterdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Türkeş'e teşekkür etti. Davutoğlu dün AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen AKİM 2 Milyon Gülen Yüz ödül törenine katıldı. Törende konuşma yapan Davutoğlu, Tuğrul Türkeş için, "Bütün baskılara karşı, devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

DİRENDİ...
Davutoğlu, şunları söyledi: Başbakan'ın teklifine evet diyenler onursuzdur, ahlaksız bir siyasete alet olurlar gibi kendi milletvekillerine baskı yaparak onların iradelerine ipotek koymaya çalışanlar, TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa'nın ve devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Olumlu cevabını aldıktan sonra görüştüğümde kendisine de ifade ettim. Böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına, devlet ahlakına sahip olanları da olmayanları da ortaya koyar."

Hayırcılar koalisyonunun çıkmaz sokak oyunuHayırcılar koalisyonunun çıkmaz sokak oyunu

KONUTTA BULUŞTULAR...
Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "tarih yazacak" tepkisine de cevap verdi. "Tarih, millet beka mücadelesi verirken 'Hayır, hayır, hayır' diyenleri de yazacak. Kahramanca şehit düşen Mehmetçiklerimiz mücadele ederken, bir bakanlık görevini yapmaktan kaçanları da yazacak" dedi. Geçici Bakanlar Kurulu'nda kimlerin hangi görevde olacağı da netleşmeye başladı. Türkeş'in seçim kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev almasına kesin gözüyle bakılıyor. Türkeş'in Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları'nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcılığı görevine getirileceği belirtiliyor. Öte yandan dün akşam saatlerinde Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'le Çankaya'daki Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.

BABASININ KORUMASIYLA KONUTA GİTTİ
Başbakan Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'i dün Başbakanlık Konutu'nda kabul etti. Türkeş, konuta oğluna ait araçla gitti. Kendisine ayrıca merhum babası Alparslan Türkeş'in koruması eşlik etti.

İHRAÇ YETMİYOR
TÜRKEŞ'in Seçim Hükümeti'ne girmesi MHP'yi şok etti. Merkez Disiplin Kurulu, Türkeş için hemen harekete geçerken, 'ihraç' kararının da hızlı bir şekilde verileceği belirtildi. Ancak bu, Türkeş'in hükümete 'MHP'li' kimliğiyle girmesine engel olamayacak. Öte yandan Türkeş'in disipline sevk edilmesi, Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun da istifa etmesi nedeniyle iki genel başkan yardımcısı koltuğu boş kaldı.

BAHÇELİ: KENDİ TERCİHİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkeş'in kararını "soğukkanlı" karşıladığı öğrenildi. Bahçeli'nin, "Partimizin hükümete girme konusundaki kararı belliyken, Tuğrul Bey bir tercih yapmıştır. Kendisine hayırlı olsun. Biz disiplin konusundaki mekanizmaları işletelim" yorumunu yaptığı ifade edildi.

Eda IŞIK