"Bu millet bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletin bir daha IMF'ye muhtaç olmayacağını belirterek, "Bu millet bir defa daha asla ve asla o günlere dönmez ve dönmeyecek. Bu millet bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak. Bu millet bir daha Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanları getirmeyecek" dedi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2015, 21:54
Bu millet bir daha IMF’ye muhtaç olmayacak

İÇİNDEKİLER

Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Tavas ilçesinin Kızılcabölük Mahallesi'nde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Kızılcabölük Spor Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı.

Bakan Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, Spor Toto 3. Lig takımlarından Kızılcabölükspor'a başarı diledi.

AK Parti hükümetinin Türkiye'ye çok büyük hizmetler yaptığını ifade eden Zeybekci, dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin dünyanın parmakla gösterilen ülkesi haline geldiğini vurguladı.

"BU ÜLKENİN HİZMETKARI VAR"

Konuşmasında muhalefet partisi liderlerinin seçim vaatlerini eleştiren Zeybekci, şöyle konuştu:

"Şimdi birisi 'Bizimle Yürü Türkiye' diyor. Bir zamanlar Kemal Derviş'in arkasından yürüyordu, şimdi tekrar Kemal Derviş'in arkasında yürüyeceği günleri hasretle bekliyor, garibim. Bu millet bir defa daha asla ve asla o günlere dönmez ve dönmeyecek. Bu millet bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak. Bu millet bir daha Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanları getirmeyecek. Bu millet artık o günlerdeki gibi bir yerlerden talimat alan millet değil. Milletin menfaatine ne varsa bu ülke artık onu yapacak. Artık bu milletin evlatları ve adamları var. Bu ülkenin hizmetkarları var. Biz işimize gelmediği zaman onlar gibi 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, tarlada veya tezgahta çalışanla benim oyun bir mi' demedik, demeyeceğiz. Çünkü biz sadece millete hizmetkar olmaya geldik. Onlar hükmetmeye geldi. Şimdi ikisi de HDP ile beraber aynı şeyi söylüyorlar. 'Diyaneti kapatacağız, fazla camileri başka amaçlar için kullanacağız.' Bunların genetiğinde var. Bu milletin diniyle diyanetiyle bu milletin milli ve manevi değerleriyle uğraşmak, bunların hayatı. Ne zaman milleti biraz unutturduğunu zannediyorlar, bunların kanı hareketleniyor. Bu millet sizi asla unutmadı ve unutmayacak. Millet sizin bu ülkede yaptığınız zulümleri unutmadı ve unutmayacak. Türkiye'nin ekonomisini ne hala getirdiğinizi bu millet asla unutmayacak."

Bakan Zeybekci, daha sonra yapımına başlanan Kızılcabölükspor Stadı'nda incelemede bulundu.

Burada futbolcularla fotoğraf çektiren Bakan Zeybekci, futbolcuların isteğini kıramayarak penaltı atışı yaptı.

Bakan Zeybekci, programı kapsamında Tavas ilçesinin Karahisar Mahallesi'ne gitti. Burada kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Zeybekci, yaptığı kısa konuşmanın ardından mahalleden ayrıldı.