Kandil emir verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman ve Diyarbakır'da çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, kendini karşılamaya gelmeyen HDP'li belediye başkanları için de net konuştu: Kandil'den talimat almışlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2015 Güncelleme 03 Mayıs 2015, 02:02
Kandil emir verdi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açılış törenleri için önce Batman'a, ardından Diyarbakır'a gitti... İki kentte de büyük ilgi gören Erdoğan, mitinge gelen 100 bin Diyarbakırlı ile İstiklal Marşı'nı okudu. Abisi Kandil'de teröristleri eğiten HDP'nin eş başkanı Selahattin Demirtaş'a da Diyarbakır'da büyük tepki vardı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:
BUNLAR yanlarına paralel yapıyı aldılar, Beraber çalışıyorlar. Diyarbakır Belediyesi'ni ziyaret edecektim. Dediler ki havalimanında sizi karşılayacaklar. Yüzde 52 oy ile seçilmişsin. Belediye Başkanı sizi gelip karşılamaz mı? Son anda bunlar Kandil'den talimat almışlar. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yetirdi, onun için havalimanına gitmeyeceksiniz. Buradan sesleniyorum. Ben her patiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir parti var tabi. Gelmeyince Hanımefendi ben de belediyeyi ziyaret etmedim. Bunlar bilinsin ki, istismar edilmesin. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li, geldi karşıladı. Ben de belediyeyi ziyaret ettim, kendisinden brifing aldım.
Ülkenin geleceğini ne Paralel örgüte, ne de terör örgütüne teslim etmeyiz. Bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz, bizim aramıza kimse giremez.
Geçmişte Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Abaza, Gürcü, Boşnak, Roman diyerek bu milleti adeta dilim dilim parçaladılar. Biz, çözüm süreci ile bu ayrımların hepsini ortadan kaldırdık.
Asimilasyon politikalarını ayaklar altına aldık. Ne dedik? 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'. Rabia... Çünkü, 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'.
(Erdoğan, HDP'nin 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağız' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi): Şimdi birileri çıkmış diyor ki 'Biz gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız'. Hale bak. Diyanet'i kaldıracak. Niye? Çünkü bunların dinle işi yok. İşte bakıyoruz. Kaldıracağız dedikleri Diyanet, şu anda 'Qur'ana Piroz a Kurdi' adıyla Kürtçe Kur'an mealini yayınladı. Bakın 'Kudüs Yahudilerindir' diyecek kadar ileri gidiyorlar.
Diyorlar ki Kürtlerin temsilcisi biziz. Hadi canım. Arkada sokaklarda görüyorum pislikten geçilmiyor. Önce oraları temizle. Kürt vatandaşıma hizmetkar ol. Geçenlerde baktım ki ağabeyi de dağlardaymış hal bu.
Artık sıra silahları gömüp üzerine beton dökmeye geldi. Çözüm sürecinin samimiyet göstergesi işte bu adımdır...

BUNLAR ZERDÜŞT

Kardeşlerim, eğer zerre kadar bunların İslam'la alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz. Kudüs Müslümanların en önemli Kabe'si biliyorsunuz, Kabe Kudüs ve biz buralarda hayat bulduk. Şu anda Musevilerin orada attıkları adımın anlamının ne olduğunu biliyorsunuz. Semavi din mensuplarının ortak mahalli olmasına rağmen böyle bir ifadeyi kullanmak bunların nerede olduğunu gösteriyor. Dağlardaki kamplarda bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar.