Seçim panayırı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden 'bol keseden atan' partilere yüklendi: Şu anda bir panayır yeri açıldı... Seçim sürecinde bu şekilde ortaya saçılan vaatleri, nasıl olsa asla iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünleri olarak görüyorum. 'Bir verecekse, beş vereceğim' diyenler de var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2015 Güncelleme 26 Nisan 2015, 01:43
Seçim panayırı var

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısında katılımcılara hitap etti. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Bir panayır yeri açıldı. Bir verecekse beş vereceğim diyenler var. Benim cumhurun başkanı olarak gördüklerimi söyleme görevim var. Benim tarafsızlığım bunları söylememi gerektirir. Ortada bir cinayet var. Bunu söylemeliyim.

DARBELERİ KUTSAYANLAR
Seçim sürecinde bu şekilde ortaya saçılan vaatleri, nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünleri olarak görüyorum. Sırtlarında yumurta küfesi olmadığı için akıllarına düşeni, ağızlarına geleni vaat diye ifade ediyorlar.

Birisi çıkıyor bakıyorsunuz 'bin 500' diyor. Başkası çıkıyor bakıyorsunuz 'bin 600' diyor. Diğeri çıkıyor diyor ki '5 bin.' Eğer bu vaatlere oy verilecekse herhalde 5 bine oy vermek lazım. Böyle bir şeyin olması mümkün mü. Yıllarca bizim sosyal politikalarımızı eleştirdiler. Sürekli, "makarna kömür dağıtıyorlar" diye. Bunlar halkımızı bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam demediler mi? Bu millet için ne yaptılar?

Unutmayın ki bu ülke sağlıkta uluslararası bir reform gerçekleştirmiştir. Rahmetli Savaş Ay bir program yapmıştı. O programda hastane odalarını gösteriyor. Hastane denince akla ne gelir? Hijyen gelir. Orada hijyen yoktu.

Türkiye yılda en az 6-7 büyüme sağlayacak potansiyele sahip. Bu ülke sermayenin yönettiği ülke olmayacak. Milli egemenliğin hakim olduğu ülke olacak. 17-25 Aralık darbe girişimini paralellerle yürüttüler. Muz cumhuriyetlerindeki pazarlıkların kayıtları elimizde.

Gezi olaylarında faiz lobilerine nasıl çalışıldığı hep anlattık. Faiz lobileri şuan o malum kurumların içinde var mı var. Bunlara hizmet edenler kim olursa olsun onlara iyi gözle bakmıyorum. Hangi mantıkla faizi arttıralım diye bu işin peşinden koşuyorlar. Faiz hiçbir zaman benim ülkemin yararına olmadı. Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe girişimini kutsayanlar, katiline aşık kurbanlar gibidir.

GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİM
ABD bu işi bilmiyor mu? Bu ülkede yatırım olur mu ben soruyorum size? DAVOS'a son gidişimde hani malum bir IMF başkanı vardı ya onunla bir görüşmemiz oldu. "Bize mali destek verecekseniz verin ülkemizi yönetmesini biz biliriz" dedim. Bu sözler onların işlerine gelmedi.

DEMİRBANK ve Tariş Bank'ta bu kurumun başkanının dosyası bir hayli kabarıktır. El ele dolaşan her maşa gibi bunları da bir kenara atacaklar. Türkiye'yi ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerinden alıkoyamayacaklar. Muhalefet partileri millete ne vaat ediyor. Baktığımda hiç iç açıcı değil. Elbette ben tüm partilere eşit mesafedeyim ama buraya da gökten zembille inmedim. Cumhurbaşkanı olduktan sonra sorumluluğum daha da arttı.

Orta öğretimdeki meslek lisesi ağırlığını yüzde 54'e kadar çıkardık. Batıda bu rakam yüzde 65-70 seviyesinde. Milletimizin imam-hatip okullarına olan arzunu gördüler. Ve bunun önüne geçmeye çalışıyor. Bu okullar yarın yine ayakta olacak. Ama bu okulların kapısına kilit vurulmasına asla izin vermeyeceğiz. 28 Şubat'takileri kimse hayırla yad etmiyor. Ama milletimizin bu okullara ilgisi ortada. İmam hatipler bu milletin bağrında filizlenmiş kurumlardır.

BU MİLLETİN İNANCI BELLİ
CHP'nin seçim bildirgesinde "Diyanet İşleri Başkanlığı tüm inançlara eşit mesafede olacak" maddesinin olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ya bu milletin inancı belli" diyerek tepki gösterdi. Diğer inanç sahiplerinin kendi kurumları olduğunu vurgulayan Erdoğan, bunların da belli olduğunu söyledi: Öyleyse niye lafı şöyle döndürüp döndürüp, ondan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapısına dayıyorsun?. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacağız diyen, zaten bu milletten nasıl ders aldı belli. Sen de kalk, çok açık, net; ana muhalefet de ki, biz Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacağız de. Öyle mi? E Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şöyle kuruluşuna baktığınız zaman Gazi Mustafa Kemal'e dayanıyor. Çık söyle bunu açıkça. Söyleyemez...

KENDİ LEKENİZİ TEMİZLEYİN

AĞIZLARINDAN hiç düşürmedikleri özgürlükleri sadece kendisi için kullalananları samimiyete davet ediyorum. Ermeni iddialarına destek vererek kinin nefretin tarafında yer aldılar. Ne yazık ki ABD de başka ifadelerle bu cephede yer aldı. Biz diyoruz ki bu işi tarihçilere bırakın. Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri önce kendi tarihlerindeki lekeleri birbir temizlemeye davet ediyorum.