Boyun eğmeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AP Başkanı Schulz'a, 'Avrupa tarihini açacaksak, sömürgecilikte Afrika'da, Asya'da, Avustralya'da neler yapıldı? Başlayalım mı" dedi ve ekledi: Bize kimse boyun eğdiremez

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2015 Güncelleme 18 Nisan 2015, 02:04
Boyun eğmeyiz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul AK Parti aday tanıtım toplantısında konuştu. Yeni Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı'na da katılan Davutoğlu, çok önemli açıklamalar yaptı:

Milli tankımızı milli uçağımızı yapmak için hiçbir namerde muhtaç olmayacağız. Siyasettte en büyük şeref bu aziz milletin temsilcisi olmaktır. Özgürlük, insan onuru diyoruz, yeni anayasa diyoruz. Yeni dönemde insan odaklı kalkınma diyoruz. Dini otoritelerin görevi toplumsal barışı teşvik edici açıklamalar yapmaktır. Tarihte kalmış meseleler üzerinden nefret söylemi veya bir kesime karşı bir tavır ortaya koyacak bir yaklaşım benimsemek değildir. Tepkimizi gösterdik.

GETTO AVRUPA'NIN ESERİ
AP 750 kişilik, bir çok marjinal grubun olduğu, çok az katılımla da kararların çıkabildiği, bir çok kararın muhatap alınmayacak kadar gayrı ciddi olduğu bir yapıya sahip. Hele hele son dönem AP seçimlerinde yaşanan gelişmelerle Avrupa'da ne kadar marjinal grup varsa, ırkçı, İslam karşıtı, Türk karşıtı unsur varsa AP'ye girecek imkanlar buldular.

Dini bir otoritenin yaptığı bir açıklama ne kadar geçersizse, ki biz o zaman bütün Katolik tarihinin dosyalarını açar ve engizisyon mahkemelerinden kaçanların nasıl ülkemize geldiğini ve burada asırlarca nasıl barış içinde yaşadığını açıp konuşmaya başlarız. Sayın Schulz'a da söyledim: Eğer Avrupa tarihini açacaksak sömürgecilikte Afrika'da, Asya'da, Avustralya'da neler yapıldığını, otantik kavimlerin nerelere kaybolduğunu...' Afrika kabilelerinin birçoğu? Nasıl yok oldular, tarihten nasıl silindiler?...

Türkler ve Ermenilerin bin yıl beraber yaşadı. Getto Avrupa'nın eseridir. Gettonun olduğu yerde etnik ayrımcılık sonra da soykırım olur.

Barışmaya, acıları paylaşmaya hazırız ama boyun eğmeye geldiğinde bize kimse boyun eğdiremez. Avrupa kültürü içinde de her türlü konuyu konuşuruz. Ama Avrupa'nın o acılarla yüklü yüzlerce yıllık tarihini ve 20. yüzyıl tarihini unutturup, Birinci Dünya Savaşı'nda ülke topraklarının dörtte üçünü kaybetmiş, yedi cephede yüz binlerce insanını kaybetmiş. Onların arasında Ermeniler de var, onları da saygıyla anıyorum.