Partisini satan bilge

Kendisini 'bilge' olarak tanıtan Pensilvanya'nın prenslerinden İdris Bal, kurucusu olduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden istifa etti... Meclis toplantılarında 1-2 kişiye konuşarak alay konusu olan Bal, 'tecrübe kazandım' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2015 Güncelleme 01 Nisan 2015, 00:52
Partisini satan bilge

İÇİNDEKİLER

Pensilvanya Terör Örgütü'nün en has adamlarından olan İdris Bal'ın parti heyecanı kısa sürdü. Pensilvanya Terör Örgütü, Hükümete darbe girişiminde başarısız olunca AK Parti'den istifa eden ve sosyal medyada kendini 'bilge' olarak tanıtan İdris Bal, birkaç hafta içinde Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP) kurmuştu.

ROBİN SHARMA'NIN ROMANI
Ancak Meclis'te düzenlediği toplantıları 1-2 kişi ilgi gösterince, hükümete ağır eleştirilerde bulunmaya başladı. Okyanus Medyası tarafından desteklenen İdris Bal'ın sosyal medyada alaya alındığını gören Okyanus Medyası, bu desteğini geri çekti. Ünlü yazar Robin Sharma'nın "Ferrarisini Satan Bilge" romanındaki gibi, partisini satıp rahat bir nefes aldı. Partisinin başarısız olmasını da başkalarına bağlayan Bal, "İnsanların tek tek kaçtıklarını ya da kaçırıldıklarını gördüm. Benim açımdan Türk siyasetini çok iyi görme anlamında bir tecrübeydi. Türk siyasetinde de Türk toplumunda da kaypaklık gördüm. Bu insanlarla nereye kadar gideceksiniz? Benden bu kadar" dedi.

SOSYAL MEDYADA TT OLDU
Türk toplumunun bir bölümüne 'kaypak' diyen Bal'la ilgili sosyal medyadaki yorumlar şöyle:

İdris Bal, asıl kaypak sensin. AK Parti ile milletvekili oldun, o partiyi sattın. Ancak sen satmaya alışkınsın, kendi kurduğun partiyi de satışa çıkardın.
Türk siyasetinin büyük zaferi. Kendini bilge sanan 'Pensilvanyalı tuzluk' istifa etmiş.

Fethullah Gülen'in masajcıya ihtiyacı varmış. Haydi İdris Pensilvanya'ya.
Fethullah Gülen'in çaycısı İdris Naim, masajcısı İdris Bal. "İdrisler bir gün Amerika'da" diye ne fıkralar yazılır.

Düşünebiliyor musunuz? İdris Bal denen kişilik, bu ülkede milletvekilliği yaptı. Gerisini siz düşünün?
Sen CHP'ye yakışırsın İdris efendi. Kontenjan seni bekliyor.

Bal gibi de partiyi satmışsın be İdris...
İdris Bal, Emine Ülker Tarhan, İdris Naim Şahin bu ülke için bir kayıp değil arkadaşlar rahat olun.

GÜLE GÜLE SAMANYOLU
TBMM üyeler lokantasında milletvekillerine ve konuklarına sunulan bir yemek 'paralel' tartışmasının parçası haline geldi. Samanyolu kebap, AK Parti Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy'un tepkisi üzerine Meclis'in menüsünden çıkarıldı. Mehmet Ersoy, lokanta menüsünde 'Samanyolu kebap' adıyla bir yemek olduğunu fark edince tepki gösterdi. Ersoy, paralel yapıyla mücadele edilen bir dönemde, böyle ismi olan bir yemeğe menüde yer verilmesinin farklı anlamlara çekilebileceğini söyledi. Yetkililer de bu yemeği mönüden çıkarttı.