MHP ile HDP iş birliği içinde mi?

Siyasi arenada birbirinin zıttı gibi görünen MHP ve HDP perde arkasında bir iş birliği içinde mi? Adıyaman'da meydana gelen bir ittifak Türkiye kamuoyunda önemli yer edinmeye başladı.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 25 Ocak 2015, 23:06
MHP ile HDP iş birliği içinde mi?

İÇİNDEKİLER

Siyasi arenada birbirinin zıttı gibi görünen MHP ve HDP perde arkasında bir iş birliği içinde mi? Bugünlerde Adıyaman'da sürekli bu soru sorulmaya başlandı... Bunun nedeni HDP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Ali Alataş'ın açıklamaları. Bakın Alataş, MHP ile ilgili neler söyledi?

Mustafa Aloğlu:
MHP ilçe başkanının oğlu partinizden aday adayı olmak istiyor. Yaklaşım ne, taban ne der buna siz ne diyorsunuz?

Adıyaman'da yayın yapan Mercan TV'deki "Aloğlu ile bakış açısı" programına katılan HDP İl Başkanı Mehmet Ali Alataş çarpıcı açıklamalar yaptı. Alataş, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına MHP'den de destek geldiğini söyledi..

Mehmet Ali Alataş: Bizim açtığımız standa gelip kendi iradesiyle gelip imza veren MHP Adıyaman İl Yöneticisi de var. İsim vermek istemiyorum. MHP'nin il yönetiminden Öcalan'ın özgürlüğü için imza kampanyasına imza veren diye.

Peki, siyasi alanda birbirine çok zıt görünen MHP ve HDP Adıyaman'da iş birliği mi yapıyor? programda açıklanan bir ayrıntı iki partinin birbirine sempatiyle baktığı yorumlarına neden oldu..



Mustafa Aloğlu: MHP Gerger İlçe Başkanı Ramazan Aslan'ın oğlu Ahmet Şükrü Aslan HDP'den milletvekili aday adayı olacak. Bunun hakkında "Sayın başkan nasıl yaklaşır?" diyor. Yani tam zıt bir parti karşınızda. Siyasi literatürde.. MHP İlçe Başkanı'nın oğlu partinizden aday adayı olmak istiyor. Yaklaşım ne, taban ne der buna? Siz ne diyorsunuz?

Mehmet Ali Alataş: Ben bu arkadaşımızı tanımıyorum, ismini de duymadım aday olabilir. her arkadaşımızın aday adayı olma hakkı vardır. Tek taraflı bir irade beyanıdır. Partimiz değerlendirir. Büyükleri MHP'lidir diye değerlendirilmez. Hangi partinin yakınından gelirse gelsin onu değerlendirir gereken yere de koruz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Adıyaman'da MHP, HDP ile birlikte hareket ediyor" yorumlarına neden olan açıklamalara nasıl bir cevap vereceği merak konusu..