Madde 104 uygulanacak

12 yılda çok önemli projelerin mimarlarından olan Binali Yıldırım, 2015 yılı için net konuştu Yıldırım, "Sayın Erdoğan, yeni yılda Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek... Bu hakkı Anayasa'nın 104. Maddesi veriyor" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2014 Güncelleme 12 Aralık 2014, 02:22
Madde 104 uygulanacak

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, çok önemli açıklamalar yaptı... Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan bedelli ye, Çözüm Süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesiyle ilgili hazırlıklarıyla ilgili net ifadeler kullandı. İşte o açıklamalar:

ÇÖZÜM Süreci çok önemli... 400 milyarı lira bu anlamsız savaş için harcamasaydık, ülkenin kalkınması için kullansaydık bugün Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi 100 tane köprüyü ülkemize kazandırırdık.

CAN, zaman ve para kaybettik elde ne var, sıfır Cumhuriyet tarihinde kimsenin alamayacağı bir siyasi risk aldık. Bu iş yumrukları sıkmakla olmaz. Başlattığımız inisiyatif 2012'den beri devam ediyor. İyi giden bu sürecin başarıya erişmesi mecburiyettir.

ELBETTE bu kolay bir iş değil. Bu kadar 40 yıllık bir sorunu, ki sorun çok daha öncesine dayanıyor. Böyle konuların 1-2 yılda çözülmesi çok iyimserlik olur. Burada ihtiyaç; sürecin siyasetin üzerinde tutulmasıdır. Siyasi mesajlar sık sık tekrarlanırsa sıkıntı yaşanır. 6-7 Ekim'de bu olayları çok gördük. Demirtaş bir mesaj verdi ve 40'tan fazla masum insan hayatını kaybetti. (Sırrı Süreyya Önder'in önce özerklik var, sonra yok sözleri için) Dün var dedi bugün yok dedi bir zikzak yaptılar..

12 YILDA binlerce hastane, havaalanı yaptık. Yollar, Marmaray yaptık, 3. köprüyü yapıyoruz. Dedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak. Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km'lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. 50 kilometrelik maliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır

ANAYASA'nın 104. Maddesi açıktır. Gizli kararname diye bir şey olmaz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname. İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak.

BİR takım değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nde yeniden yapılanmaya gidildi. 6 başkanlık vardı bu 13'e çıktı. Genel sekreterlik yardımcılığı 3'ten 4'e çıktı. Yatırım İzleme Dairesi'nde Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki mega projeleri, yeni ele alınacak projeler burada incelenecek, bununla ilgili hükümet nezdinde girişimler yapılacak.

BEDELLİ eski yıllarda da yapılmış. 35 bin, 2011'de 70 bin kişi yararlandı. Beklentinin çok altındaydı. Yaş sınırı 30 ve para da 30 bindi. Şimdi 28 ve 18 bine düştü. Daha fazla kişinin yararlanacağını düşünüyoruz. İhtiyaç biter mi? Bitmez. Bu köklü bir şekilde ele alınmalı. İhtiyaç toplumdan gelmeye ve siyaseti zorlamaya devam edecek. Ordunun profesyonel bir yapıya, askerlik yapma mefhumunun yeniden değerlendirilmesinin başlangıcıdır dün çıkan sözleşmeli er yasasıdır.

İşte o madde
Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir. Görevleri: Gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kuruluna Başkanlık etmek veya Bakanlar Kurulunu Başkanlığı altında toplantıya çağırmak. Başbakanı atamak ve istifasını kabul etmek, Başbakanın teklifi üzerine Bakanları atamak ve görevlerine son vermek.