Çirkin ittifak

Gülen örgütünün gazetesi Zaman, Mimarlar Odası ve Vatikan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı ittifak kurdu Bu kapsamda mimarlar, Papa Francis'e mektup yazdı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki davete katılmamasını istedi. Vatikan da, gelen mektubu incelemeye aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2014 Güncelleme 13 Kasım 2014, 01:52
Çirkin ittifak

İÇİNDEKİLER

Gülen örgütünün gazetesi Zaman, yakın ilişki içinde oldukları Vatikan ve Mimarlar Odası yeni bir ittifak için bir araya geldi. Gülen örgütünün vatikan ve İslam düşmanlarıyla birçok ittifak yaptığı bilinen bir gerçek. Ancak Gülen örgütü, şimdi Mimarlar Odası'nı yanına alarak AK parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yeni bir planın startını verdi.

DIŞ GÜÇLERİN MAŞALARI
Sadece Zaman gazetesinde yer alan habere göre, Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, 28 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk yabancı konuğu olarak ağırlanacak olan Papa Francis'e mektup yazdı. Yasalara göre, hiçbir hukuksuzluğu olmayan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı 'hukuk dışı' gibi göstermeye çalışan Zaman gazetesi, koalisyon ortağı Mimarlar Odası'nın Papa'ya yazdığı mektubun içeriğini detaylarıyla paylaştı: Kaçak olan binada sizin adınıza yapılacak davete katılmamalısınız. Katılmanız halinde bu yapıyı meşrulaştırırsınız. Mimarlar Odası'nın, Papa Francis'ten sonra bir hamle daha yapacağı ortaya çıktı.

BOŞ GEZENİN BOŞ KALFASI
Cumhurbaşkanlığı Sarayı
'nın meşrulaştırılmaması için tüm kurumlara devlet başkanlarına, elçiliklere davetlere katılmaması için mektup ve dosya gönderecekleri ifade edildi. Ancak bu çabalar, sosyal medyada eleştiri aldı. Büyük bir çoğunluk Mimarlar Odası'nı, "Boş gezenin boş kalfası" olmakla suçladı.

TÜRKİYE PAPA'YI BEKLİYOR
Papa'nın daha önce hazırlanan programında ilk olarak Ankara'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor. Francis'in daha sonra geleceği İstanbul'daki törenin ardından Suriyeli mültecilerin kamplarını ziyaret edeceği ifade ediliyor.

Papa Francis'in Türkiye ziyaretinin çok önemli olduğu belirtildi. İtalyan yetkililer, "Papa'nın ziyaretinden sonra çok önemli gelişmeler olabilir" dedi.