CHP'de şok gelişme!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın yerine eski Dışişleri Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın getiriliyor.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 13 Kasım 2014, 21:48
CHP’de şok gelişme!

İÇİNDEKİLER

Bir dönem SHP Genel Başkanlığı da yapan Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanlığı'na bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği belirtildi. Önümüzdeki yıl yapılacak Genel Seçimlerde CHP İstanbul'da Karayalçın ile girecek.

Karayalçın'ın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun teklifine olumlu baktığı ve görevi kabul ettiği öğrenildi. Ancak Karayalçın'ın yaşının ilerlemiş olmasından dolayı partide Karayalçın'ın İl Başkanlığına karşı çıkanlar da oldu. Murat Karayalçın'ın İstanbul İl Başkanlığı'na Genel Başkan tarafından atanmak istemesi ise İstanbul örgütünde tepkiyle karşılandı.

KARAYALÇIN MI İKTİDAR YAPACAK?

Sabah.com.tr'ye konuşan bir ilçe başkanı, "AK Parti gençleşirken CHP'nin yaşlanması düşündürücü. Partiyi İstanbul'da 72 yaşında Murat Karayalçın nasıl iktidar yapacak? Buraya emek veren binlerce genç şimdi kampanya başlattı. Altan Öymen'i Ankara'ya, Hikmet Çetin'i İzmir'e, Tarhan Erdem'i Adana'ya il başkanı yapsınlar. CHP de kurtulsun biz de kurtulalım." dedi.

Bir çok partili, kurultay delegesi ve ilçe başkanı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bu tercihinin yanlış olduğunu belirterek, "Örgütü genç, dinamik ve sokağı iyi bilen arkadaşlarımızla iktidara taşıyabiliriz. Bu tercih yanlış olmuştur. Umarız Genel Başkan haklı çıkar. Aksi takdirde 2015 seçimlerinden sonra genel başkan ve yönetimine bunun faturası ağır ağır" diyerek tepki gösterdiler.

Ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın'ın ismini kendisine yakın 7 kişiye söyledi.