Ülkeyi terk et

Başbakan Davutoğlu, "Silahları bırakın ve ülkeyi terk edin. Çözüm Süreci devam ederken, silahları Kürt kardeşlerimizin üzerinde Demokles kılıcı gibi tutamazsınız" dedi... Başbakan Davutoğlu, "Silahları bırakın ve ülkeyi terk edin. Çözüm Süreci devam ederken,

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2014 Güncelleme 12 Kasım 2014, 01:56
Ülkeyi terk et

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında çok önemli mesajlar verdi: CHP'nin açıkladığı (Alevi) pakette 'istemezük' tavrı var. 'Din dersi kalksın, din ibaresi kalksın.' Misafiri Hazreti Ali gibi gören zihniyetten bahsediyoruz. Hepsi seyittir, hepsi imamdır, hepsi peygamber torunudur. Hem 12 imam diyeceksiniz, hem de İslam'la irtibatı olmayan bir gelenek olarak takdim edeceksiniz. Demek istedikleri şu, öyle bir Alevi olsun ki, bu toprakların ortak değerlendirenlerden uzaklaştırılsın. Neden din dışı ideolojiler çerçevesinde Aleviliği kökünden koparmaya çalışıyoruz? CHP 'din dersini kaldıralım' diyor. 'Din ibaresini kaldıralım' CHP'nin kafasında din ile mücadele etmek var, hiç bundan kurtulamadılar. Eğer din kültürü ve ahlak derslerinde herhangi bir mezhep tahkir ediliyorsa, hatta Hıristiyanlık dışında Budizm dahi tahkir ediliyorsa ona önce ben karşı çıkarım. SAYIN Bahçeli, Dersim'de yapılan yanlıştı zulümdü. Aynen 3 Mayıs 1944'te Alparslan Türkeş'e yapılanların zulüm olduğu gibi. Bahçeli ile aramızdaki devlet anlayışı farkı şu, Bahçeli devlet adına yanlış yapanlara sahip çıkmayı devlete sahip çıkmak zannediyor. Biz ise yanlışsa yanlış doğruysa doğru diyoruz. ve bu yolla halkımızın bütününü kucaklıyoruz. 76 yaşındaki bir yaşlıyı, 54'e indirip idam etmek için, oğlunun yaşını 21'e çıkarıp, yalvararak 'ne olur oğlumu benden sonra asın' diyen yaşlı adama 'senden sonra asacağız' diye bağırmak adalet midir?

KILIÇDAROĞLU SESSİZ

CHP-MHP-HDP zulümde seçicilik yapıyorlar. Bakın şimdi bir başka sınav halinde bu liderlerin hepsi. Kobani konusunda hepimiz hassasiyet gösterdik. Bir haftadır Esad'ın uçakları Halep'i bombalıyor. Kılıçdaroğlu'ndan bir ses duydunuz mu? Halep'te yaşayanlar insan değil mi? Her zaman söylüyorum Esad Arap Baasıdır, Kılıçdaroğlu Türk Baasıdır.

SÜRECİ BİZ BAŞLATTIK

İsrail'e ve zalim yöneticilerine sesleniyorum, sakın ola İslam dünyasındaki bir takım problemler yaşanıyor diye Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya yönelik bu saldırıları devam ettirmeyi düşünme, herkes sussa Türkiye Cumhuriyeti sessiz kalmayacaktır. ÇÖZÜM Süreci'ni biz konjonktürel bir hesapla başlatmadık. Başlatırken de kimin hangi adımı atacağını en başından belirleyerek başladık. Bir taraftan Çözüm Süreci'ni devam ettirirken, diğer taraftan silahları bırakma konusunda hiçbir adım atmamanın tutarlı bir tarafı yok. 2013 Mayıs'ında ülkeyi terk etmesi gerekenler artık terk etmeye başlamalılar, silahları bırakmaya başlamalıdır. Silahları bırakmadan sürekli Çözüm Süreci'nden bahsederek silahları Demokles'in kılıcı gibi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizin üzerinde tutmaya devam ederseniz, bunu Çözüm Süreci ile izah etmek mümkün olmaz. Çözüm Süreci bizim için milli bir projedir ve tamamen yerli bir projedir, özgün bir projedir ve mutlaka başarıya ulaştırılacaktır.

Dersim konusunda hala bir açıklamada bulunmadı. Çünkü CHP korkuyor. Dersim'i eleştirirsem ulusalcılar kopar diye korkuyor, parti bölünür diye korkuyor. Ama AK Parti korkmaz. Cumhurbaşkanı Alevi dedelerini yemeğe davet etti. Onları 'haram' yemekle suçluyor.

Davutoğlu, bu ay Irak'a gideceğini, Yunanistan ile de yüksek düzeyli işbirliği konferansı düzenleyeceklerini söyledi. Davutoğlu, yine Aralık ayı başında Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'in Türkiye'ye geleceğini açıkladı.