Çirkin kampanya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine İngiliz medyasının hedefi oldu. Günlerdir çözüm sürecinin bitmesi için Kürtler'i kışkırtan İngilizler, iftiralar atmaktan da çekinmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2014 Güncelleme 19 Ekim 2014, 01:19
Çirkin kampanya

İÇİNDEKİLER

Kraliçe II. Elizabeth'in ülkesi İngiltere'nin hedefinde sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan var. Her seçim öncesi iftira kampanyalarına başlayan ve Erdoğan'a iftiralar attığı için tazminatlar ödeyen İngiliz medyası, şimdi de çözüm sürecinin bitmesi için her yola başvurdu. Independent, The Daily Telegraph, Guardian, The Times, Financial Times gazeteleri ve The Economist dergisi, Ortadoğu'da güçlenen Türkiye'yi engellemek için Kraliçe II. Elizabeth'in istediği yayın politikalarına döndü. İşte medyasının son günlerdeki iftira dolu haberleri:

ÖVÜNDÜĞÜ SÜREÇ BİTİYOR

Erdoğan'ın o çok övündüğü çözüm süreci bitebilir. Kürtlerin bir süredir uykuya yatan ayaklanma duygularını tekrar alevlendi. Diktatör Erdoğan. Erdoğan'ın giderek daha "otokratik" bir lider haline gelmeye başladı. Erdoğan artık Türkiye'nin milliyetçileri arasında yeni dostlar arıyor. Erdoğan son günlerde Kürt konusuna karşı en şahin duruşu sergileyen generallerden dahi daha katı bir duruş sergiliyor. Kürtler, isyan etme noktasına geldi. Bu konuda haksız sayılmazlar. IŞİD'e karşı PKK'nın direnişi ve laik olması, Kürt isyancıları Amerika için IŞİD'e karşı potansiyel müttefik haline getirdi. Kobani düşerse, çözüm süreci bir daha başlamamak üzere biter.

ÖFKE VE NEFRET VAR

Kürtlerden haklı tepki. Gültan Kışanak gerginliklerin dineceği konusunda hiçbir garanti olmadığını savunarak, uyarıyor: "Öfke ve nefret birikiyor" dedi. Erdoğan kendine gelmeli. Şiddet, Suriye'deki tutumu üzerine Erdoğan'ı saran fırtınanın sadece bir parçası oldu. Erdoğan'ın son şansı. Diktatör tavrı ile bilinen Erdoğan, Türkiye'nin kapılarını Orta Doğu mezhepçiliğine açma riskiyle karşı karşıya. Erdoğan, ülkesini krize sürükleme riskiyle gidiyor. Erdoğan Kobani'ye gönderilmek istenen yardımları da engelliyor. Ancak amacı ne olursa olsun politikaları, Türkiye'yi bölüyor.

KRALİÇE VE ROTHSCHİLD

İngiltere medyasının yüzde 70'ine sahip olan ünlü Yahudi ailesi Rothschild, Kraliçe II. Elizabeth için, "Vazgeçilmez" konumda. Rothschild ailesi de, özellikle medyada Kraliçe'nin istemediği hiçbir haberi yayınlamamasıyla bilinir. Yayınladığı haberler de "Kraliçe'nin onay verdikleri" olarak yorumlanır.

THE TIMES: Erdoğan, Kürtler'in güçlenmesinden korkuyor. BBC: Erdoğan'ın çözüm sürecini önemsemiyor. Tek derdi Kürtler'in oyu. İNDEPENDENT: Erdoğan, IŞİD tehdidini kullanarak ABD ve Kürtlerden taviz koparmaya çalıştığını ancak şansını fazla zorladığını bilmeli. TELEGRAPH: Türkiye ve IŞİD'in düşmanları ortak. İşte bu yüzden Erdoğan harekete .geçmeyecek

Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir krize neden oldu. Suriye politikaları ve IŞİD, Erdoğan'ın dostlarından kopmasına neden oldu. Erdoğan, ülkesini yanlızlaştırıyor. Erdoğan'ın Büyük Türkiye hayali gerçekten bir 'hayal'. Erdoğan'ın hatalı politikaları ve IŞİD, Türkiye'nin komşularını kaybetme riskini ortaya çıkardı. Erdoğan'ın boğaza üçüncü köprü, Çanakkale Boğazı'na köprü, İstanbul'a üçüncü havaalanı benzeri mega planlar tasarlamalarına karşın faizlerin rekabetçi tutulması baskısı dolayısıyla bu projeleri finanse etmenin de zor olacağı ortada. Bu projeler hayal gibi duruyor.