Siyasetin dostu yok

Ergün Diler'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan samimi açıklamalarda bulundu: Dünya, güçlülerin güçlü olmayanı ezmeye çalıştığı vahşi bir düzen içerisinde. Güç kimdeyse 'Ben haklıyım, bildiğimi yaparım' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2014 Güncelleme 03 Eylül 2014, 03:13
Siyasetin dostu yok

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı KKTC ziyareti dönüşünde uçağında konuk ettiği gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in sorularını da yanıtladı.

İşte Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları...

MERKEL VE OBAMA...

Kıbrıs sorunu ile ilgili KKTC Cumhurbaşkanı ve hükümeti kararlılıklarını sürdürüyor. Rumlar ikili görüşmelerde sürekli olarak kaçamak oynuyorlar ve samimi değiller.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri önümüzdeki süreçte bölgeye yeni temsilci atadı. Temenni ederiz ki bu temsilci başarılı olsun.

Her ülke, her devlet kendi gücü nispetinde istihbarat ağını kuruyor ve dinleme yapıyor. Biz de tedbirlerimizi alıyoruz. Elbette bu dinlemeler olurken biz de elimiz kolumuz bağlı duramayız.

YENİ DALGA

Dinlemelerle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız gayet sert bir açıklama yaptı. Ben de NATO zirvesinde bu konuyu Merkel'le açıkça görüşeceğim. Obama'yla bu konuları da konuşacağız.

Siyasetin dünyada dostu yok. Dünya sürekli güçlülerin güçlü olmayanı ezmeye yok etmeye çalıştığı vahşi bir düzen içerisinde ve şu anda güç kimdeyse 'Ben haklıyım, bildiğimi de yaparım' diyor. Ve kendi doğruları var. Sizin doğrularınız asla geçerli değil.

Şu anda Ukrayna'da olanları görüyoruz, gelinen nokta ortada. Suriye'de olanlar ortada, Irak'ta, Mısır'da, Libya'daki gelişmeler ortada. Biz kendileriyle görüştüğümüzde hep demokrasi konuşuluyor ancak bakıyorsunuz ki demokrasi diye bir şey yok uygulamada.

HSYK SEÇİMİ ÖNEMLİ

Paralel yapıda halen gözaltına alınanlar var. Bu dalganın gerisi gelecektir, bunlar sadece emniyet boyutu. Ben özellikle HSYK seçimlerini de bu noktada önemsiyorum. HSYK seçiminden sonraki durum yeni bir sürecin başlamasına vesile olacaktır. Bazıları bundan rahatsız oluyor.

Bizimle ilgili hakaretler yapılıyor, avukatlarımız davalar açıyorlar. Yargı 'Siz siyasetçisiniz, bunlara katlanmak zorundasınız' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Acaba bu kendileri için olsa bu şekilde mi olur?

Başbakana bir savcının tweetlerinden hakaretleri gördünüz. Bunlara karşın bir başka savcı dava açıyor ve incelenmesine dair adım atıyor.