"Bu bir veda değil Fatiha'dır"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün yaşanan bir misyon değişikliği değil, sadece bir isim değişikliği. Bu asla bir veda değildir, bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum" dedi.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2014, 11:40
Bu bir veda değil Fatiha’dır

İÇİNDEKİLER

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin düzenleneceği Ankara Arena Spor Salonu'na gelişinde, kalabalık nedeniyle salona giremeyip kongreyi dışarıya kurulan dev ekranlardan takip edecek partililere hitap etti.

Kalabalığı selamlayan Erdoğan, bugün yaşananın "bir misyon değişikliği değil, sadece bir isim değişikliği" olacağını vurgulayarak, "Bu asla bir veda değildir, bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır bunu böyle bilmenizi istiyorum" dedi.

Türkiye'nin 81 vilayetinden 40 bine yakın vatandaşın kongre için Ankara'ya geldiğini ifade eden Erdoğan, "Buraya gelen siz değerli kardeşlerim bir şeyi ortaya koyuyorsunuz; biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz; hep birlikte Türkiye'yiz diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar misyonundan hiçbir zaman feragat etmediğini, taviz vermediğini, 77 milyon vatandaşı kucaklayarak, ayırt etmeksizin, 780 bin kilometrekare vatan toprağına hizmet götürdüğünü ve götürmeye devam edeceğini anlattı. Erdoğan, "Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a 780 bin kilometrekare hep birlikte inşallah ihya oldu, inşa oldu; olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Asla taviz vermek yok. Meydanlarda 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik, yine böyle yürüyeceğiz" diye konuştu.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde içlerinden biri, mücadelede birlikte yürüdükleri Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığına aday gösterildiğini anımsatan Erdoğan, "İnanıyorum ki bugünkü kongrede katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşimiz çıkacaktır" dedi.

Erdoğan, yarın cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninin ardından Davutoğlu'na kabineyi kurma görevini vereceğini, cuma günü de büyük ihtimalle yeni kabinenin gerçekleşmiş olacağına işaret ederek, "Aranızdan ayrılmıyorum bunu bilmenizi istiyorum, ama bugüne kadar genel başkan, başbakan sıfatıyla aranızdaydım. İnşallah bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğunuz ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan haklarını helal etmelerini isteyen Erdoğan, kendisinin de hakkının vatandaşlara helal olduğunu belirterek, kongrenin yapılacağı salona giriş yaptı.