İsrail Hitler'in izinde

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Gazze'de katliam yapan İsrail'i böyle eleştirdi. Pensilvanya'ya tepki gösterdi: O zat sözüm ona taziye yayınlamış. İsrail'e bir cümle yok. İpini elinde tutan efendisine söz söyleyemez

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 01:30
İsrail Hitler’in izinde

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Hatay'da yüzbinlere seslendi. Gazze'de katliam yapan, çoluk çocuk demeden ölüm kusan İsrail'e sert tepki gösterdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

NASIL BİR KADINSIN YA
İSRAİL bomba yağdırıyor. Bazı İsrailliler de evlerin çatısına çıkıp film izler gibi izliyor. Destek veriyor. Bir İsrail milletvekili de çıkıp 'Bütün Filistinli anneler ölmeli' diyor. Sen nasıl bir kadınsın ya. Yazıklar olsun. Bu alçaklık nasıl izah edilir. TÜRKİYE'deki kadın örgütlerine sesleniyorum. Neden sesiniz çıkmıyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den izin mi alamadınız. BİZLER Hitler zulmüne, antisemitizme elbette karşıyız. Ama biz Hitler'in izinden giden terör devletlerine de karşıyız. İsrail'in yaptığının Hitler'in yaptığından ne farkı var. Hitler'in sizin atalarınıza yaptığından daha beterini siz Filistinliler'e yapıyorsunuz. Kim rahatsız olursa olsun İsrail terörünü eleştirmeye devam edeceğiz. PENSİLVANYA'daki zat sözüm ona itikaftan çıkmış, Gazze için taziye mesajı yayınlamış. İsrail'e bir cümle var mı? Yok. İpini elinde tutan efendisine elbette söz söyleyemez. İSRAİL denilen terör devleti, bir yandan Gazze'yi acımasızca vuruyor bir yandan bölge ve dünya barışını dinamitliyor. Kumsalda oynayan çocukları vuruyor. Ey ABD, ey Batı neredesin. Türkiye, Katar, Şili, Venezuela ve son olarak Çin dışında İsrail'e tepki gösteren ülke olmadı. Ama ülke yönetimleri sussa da halklar ayaklanıyor.

ADİL OL AMERİKA
BU arada Erdoğan, Hatay mitinginden önce bir televizyon kanalına verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin "Kırıcı açıklamalar" açıklamasına sert çıktı: "Onlar bize metin gönderecekler de biz o metni mi okuyacağız. Asıl kırıcı olan ABD'dir. Adil ol ABD?"