Provokasyon teğet geçti

Teröristler, Diyarbakır-Bingöl karayolunda 3 askerimizi yaraladı. Tam askerler, teröristlerin olduğu düşünülen çadıra ateş açacaktı ki, bir işçi uyardı: Sakın, çadırda işçiler var. Size tuzak kurdular

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2014 Güncelleme 02 Haziran 2014, 03:07
Provokasyon teğet geçti

İÇİNDEKİLER

Çözüm sürecini engellemek için beşikteki bebeği bile öldürmenin planlarını yapan kansızlar, önceki gece hain planlarını devreye soktu. Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nda güvenliği sağlayan jandarmaya ateş açılması sonucu 3 askerin yaralandığı saldırıda, provokasyon amaçlı hazırlanan büyük tuzağın teğet geçtiği ortaya çıktı.

HEPSİ SAĞ KURTARILDI
Bölgede yol şantiyesini basıp, 12 işçiyi ellerini bağlayarak çadıra kapatan 'Çözüm süreci' karşıtları, askerlere ateş açtı. Askerlerin de ateş açıp çadırdaki işçileri vurmasını planlayan göstericilerin provokasyonu, bir işçinin kaçıp haber vermesi üzerine çuvalladı. Komutanların telsizle bölgedeki askerlere emir vermesi üzerine çadırın bulunduğu bölgeye ateş açılmadı. Gece geç saatlere kadar süren olayların ardından göstericiler bölgeden kaçarken, askerler elleri bağlı bir şekilde çadırda tutulan 12 işçi sağ olarak kurtardı.

O İŞÇİYE HELAL OLSUN
Yetkililer, "Teröristlerin hedefi, çözüm süreci. Lice'de de ellerini bağladıkları 12 işçiyi çadıra kapatmışlar. Çadırın çevresinden de askerlere patlayıcı, molotof havai fişeklerin yanı sıra farklı bölgelerden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 3 askerimiz kurşunla yaralanırken, güvenlik güçlerinin 12 işçinin bulunduğu çadıra ateş açılması için ellerinden geleni yaptı. Teröristlerin ellerinden kaçmayı başaran bir işçinin gerçeği söylemesi

TERÖRİSTLERİN HAİN PLANLARI
Diyarbakır Valiliği, bölgede yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı: Vatandaşların anayasal hakkı olan güvenli seyahat hakkının engellenmeye çalışan huzur ve güven ortamını zedeleyecek 54 olaya İl Jandarma Komutanlığınca zamanında ve duyarlılıkla müdahale edildi. Bu müdahaleler esnasında 19 vatandaşımız müzahir gruplar tarafından alıkonarak canlı kalkan haline getirilmeye çalışılmış ancak güvenlik güçlerinin müdahalesi ile vatandaşlarımız zarar görmeden kurtarılmıştır.