Pensilvanya hesaplaşması

Seçimlerde ağır yenilgi alan CHP'de iç hesaplaşma başladı... PM'de muhalif vekiller, Kılıçdaroğlu'nu Cemaat'le ittifak yapmakla suçladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2014 Güncelleme 20 Nisan 2014, 01:30
Pensilvanya hesaplaşması

İÇİNDEKİLER

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün yapılan Parti Meclisi toplantısında yerel seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu ve ekibine cemaatle işbirliği görüntüsü nedeniyle başta İlhan Cihaner ve Birgül Ayman Güler olmak üzere pek çok PM üyesi eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu bu yöndeki eleştirilere "Cemaat'le işbirliği yapmadık. Bu algı yaratıldı, bazı arkadaşlarımız da buna alet oldu. Bazı yerlerde cemaat destek vermiş olabilir ama bize oy verme mi deseydik" cevabını verdi.

FETHULLAH GÜLEN'LE GÖRÜŞME
Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise Aydın Ayaydın'ın yaptığı görüşmeyi hatırlatarak "Baş danışmanınızın Fethullah Gülen'in Türkiye temsilcisi ile yaptığı konuşmayı gördük. İstanbul adayı için Mustafa Sarıgül'ün ismini Gülen'in temsilcisine söylüyor" dedi. Kılıçdaroğlu ise bu sözler üzerine "Yapsaydık yaptık derdim herhangi bir ittifakımız olmadı" karşılığını verdi. PM üyesi Çetin Soysal da, 17 Aralık'tan sonra izlediği tavır nedeniyle CHP'nin cemaatle işbirliği algısı oluştuğuna dikkat çekti.