Özel karşılama

Binlerce gurbetçi bugün Brüksel'e gidecek olan Başbakan'ı havaalanında karşılamak istedi. Ancak güvenlik endişesi yaşayan Brüksel polisi, özel karşılama yeri verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2014 Güncelleme 20 Ocak 2014, 01:17
Özel karşılama

İÇİNDEKİLER

Gittiği miting bölgelerinde havaalanında karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gurbetten de aynı sevgi gösterisi geldi. Ancak Başbakan'ın bugün Brüksel'e yapacağı ziyaret ülkede paniğe neden oldu.

OTEL ÖNÜNDE BULUŞMA
Bir grup vatandaş, Başbakan'ı Brüksel Zaventem Havaalanı'nda karşılamak üzere sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden harekete geçti. Binlerce gurbetçi, Erdoğan'ı karşılamak için Brüksel Havaalanı'nı adres gösterdi. Ancak gurbetçilerin bu hazırlığı üzerine Brüksel'de güvenlik paniği başladı. Emniyet yetkilileri havaalanında karşılamanın güvenlik zafiyeti doğuracağını dile getirdi. Bunun üzerine yapılan toplantılarda Başbakan Erdoğan'ın Brüksel ziyareti boyunca konaklayacağı Conrad Oteli önünde karşılamaya izin verildi.

1200 KİŞİYE İZİN ÇIKTI
Brüksel Belediyesi bu karşılamada sayıyı da sınırlı tuttu ve 5 bin kişi yerine bin 200 kişilik karşılamaya izin verdi. Güvenlik toplantısına katılan Brüksel Büyükelçiliği ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel teşkilatı karşılama grubunu 1200 kişi ile sınırlı tutma sözü verdi. Söz konusu alanda normalde 300 kişilik gruba izin verildiği de hatırlatıldı.

MACAR LİDERDEN DESTEK
Gurbetçiler büyük bir heyecanla Başbakan'ı beklerken Erdoğan'a sınır ötesi bir destek daha geldi. Macaristan muhalafet partisi Jobbik'in yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Genel Başkan Gabor Vona, Erdoğan'a destek verdi. Vona, Gezi Parkı ve 17 Aralık olaylarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Güçlü liderliğe sahip Erdoğan, diğer sorunların üstesinden geldiği gibi bu sorunları da alt edecek" dedi.

Serpil AYGÜN