Terbiyesize büyük tepki

Yaptığı densizliklerle tanınan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in son skandalına büyük tepki var. AK Parti, CHP ve MHP, Genç'in sınırı aştığına dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2013 Güncelleme 28 Kasım 2013, 00:31
Terbiyesize büyük tepki

İÇİNDEKİLER

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japonya Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik kullandığı saygısız ifadeler infial yarattı. AK Partililer başta olmak üzere, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP ve MHP de Kamer Genç'in sınırı aştığını söyledi. Cemil Çiçek, "saygısız ve yakışıksız" diye tepki gösterirken, AK Partili kadın milletvekilleri Genç'i sert dille eleştirip olayı yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

İMAJIMIZ ZEDELENDİ
Çiçek, "Yabancı ülke toprağı sayılan bir elçilikte, yaşanan olayları tasvip etmiyorum. Birçok ülke temsilcisinin de bulunduğu bir yerde böylesine tasvip edilmeyecek görüntülerin yaşanmış olması Türkiye'nin imajını da zedelemiştir. Umarım herkes gerekli dersi çıkartır" dedi.

İŞLEM YAPILABİLİR
AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ve kadın milletvekilleri düzenledikleri basın toplantısında, Kamer Genç'i kınayıp kadın örgütleri ve Tunceli halkını da benzer tepkiyi göstermeye davet etti. Satır, "Bu konuda bir çalışma yapılıyor. TBMM'nin şahsiyetini zedelediği ve bir devlet büyüğünün eşine yapıldığı için bu konuda işlem yapılabilir" ifadelerini kullandı.

VİSKİ İÇTİ YOLDAN ÇIKTI
Japonya Büyükelçiliği'nde arka arkaya içtiği viskiler sonucunda kendini kaybeden Kamer Genç'i tek savunan CHP'li Haluk Koç oldu. Koç, Kamer Genç'e yapılan eleştirileri haksız buldu...

SARHOŞLUĞUNUN ARKASINA SIĞINMASIN
Resepsiyonda bulunan ve Kamer Genç ile tartışan Enerji Bakanı Taner Yıldız ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: Kamer Genç'in milletvekili olması sarhoşluğunu yaptığını makul hale getirmez. Emine Hanım orada 'Başbakan'ın eşi' sıfatı ile konuşuyor. Kaldı ki burada hanımefendiden rica edilerek davet edildi. Böyle terbiyesizlik var mı? Artık tahammül edilemez bir nokta. Emine Erdoğan olay hakkında 'Kendini düşük düşürdü' dedi. O kendi nezaketi. Bir kişinin bedava içkiye koşması, hangi sıfata ve mesleğe sahip olursa olsun kabul edilemez.

KEMAL BEY'İN EŞİNE YAPILSAYDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: Haddinin bildirilmesi şart. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunuyorum. Aynı şey sizin eşinize yapılmış olsaydı, bir milletvekili bunu yapmış olsaydı, nasıl bir tepki verirdiniz.

İçişleri Bakanı Muammer Güler: Başbakanın eşi olarak konuşma yapmış. Hanımefendinin konuşmasını, o ortamda, o şekilde, o denli bir çıkışla sabote etmek hiçbir zaman tasvip edilmez.

CHP'DEN ELEŞTİRİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kamer Genç'i eleştirdi: Kimin konuşacağına karar veren Japon Büyükelçiliği'dir. Emine Hanım konuşabilir. CHP, kimin nerede ne konuşacağına karışmayız. Olayı tasvip etmiyorum.

İZİN VERİLMEDİ
Kamer Genç, dün basın toplantısını iptal etti. Genç, Meclis'te "Sözlerime açıklık getirmek istiyorum" diye söz istedi. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Böyle bir üslubumuz yok" cevabını verdi.

KABUL EDİLEMEZ
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de, Kamer Genç'e tepki gösterdi. Ne olursa olsun, bir kadına karşı yapılan saygısızlığı doğru bulmak mümkün değildir. Emine Erdoğan, Başbakan'ın eşi olmanın ötesinde, bir anne.

EVRİN GÜVENDİK