Başbakan Erdoğan 10 ili bugün açıklıyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarından 10'unu bugün açıklayacak. AK Parti'nin haftalık olağan grup toplantısında konuşacak olan Erdoğan, aralarında Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir ve Kahramanmaraş gibi 5 büyükşehrin de olduğu illerde adaylarını ilan edecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2013 Güncelleme 26 Kasım 2013, 00:00
Başbakan Erdoğan 10 ili bugün açıklıyor!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün öğleden sonra geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde tüm mesaisini yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarına ayırdı. Temayül yoklamaları, illerde yapılan anketler ve o illerin ileri gelenleri ile yapılan görüşme raporlarını tek tek inceleyen Erdoğan, üst düzey kurmayları ile 10 ilin adaylarını kesinleştirdi.

Erdoğan, kesinleşen 10 ilin adaylarını bugün grup toplantısında açıklayacak. Erdoğan'ın adaylarını açıklayacağı iller, Kırşehir, Bartın, Amasya, Konya, Kayseri, Ankara, Afyon, Eskişehir, Kahramanmaraş ve Gümüşhane olacak.

İKİNCİ GRUP İL BAŞKANLARINDA
Erdoğan hafta içinde çalışmalarını devam ettirecek. İkinci grup başkan adaylarını ise Cuma günü gerçekleştireceği Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında açıklayacak. Yine bu toplantıda da merakla beklenen bazı büyükşehirlerin yer alacağı ifade edildi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENTİSİ
Başbakan Erdoğan, adayları belirlerken bazı bakanların isimlerinin de özellikle büyükşehirler için aday olarak geçtiği kaydedildi. Edinilen bilgilere göre Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay'dan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir'den, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep'ten aday olacak. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in de adı Antalya Büyükşehir Belediyesi adaylığı için geçiyor.

Bu isimlerden bazılarının Cuma günü açıklanacağı ifade edilirken, aday bakanlar sebebiyle Erdoğan'ın Perşembe günü haftalık Köşk görüşmesine kabine revizyonu listesi ile gidebileceği ifade edildi.

Erdoğan'ın aday göstereceği bakanlar yerine isimleri geçen en güçlü kişilerin Fatma Şahin'in yerine Halide İncekara, Binali Yıldırım'ın yerine İsmet Yılmaz, Sadullah Ergin'in yerine de Mustafa Şentop olduğu öğrenildi.

İSTANBUL DA MASAYA YATIRILDI
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da dün parti genel merkezine gelerek Başbakan Erdoğan'la görüştü. Görüşmede İstanbul'un ilçelerinde gösterilecek adaylar üzerinde değerlendirme yapıldığı öğrenildi.

Mehmet Ali BERBER / ANKARA