Oyun oynamıyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, çözüm süreci konusunda titizlikle çalıştıklarını ve dedikodular üzerinden hareket etmediklerini belirtti. "Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye'nin en hayati sorununu çözmeye çalışıyoruz" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2013 Güncelleme 16 Eylül 2013, 02:23
Oyun oynamıyoruz

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün AK Parti Bursa İl Binası'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını cevapladı. Teröristbaşının İmralı'da üç gazeteci ile görüşmek istediği yönündeki açıklamaların sorulması üzerine Kurtulmuş, "Biz bu süreçte yürürken somut olaylar üzerinden gidiyoruz" dedi. Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bu terörün sona ermesi için öncelikle terörü çözme iradesinin hükümette olması lazım. Sayın Başbakanımız hiçbir riskten kaçınmadan, bunu bir insani mesele olarak görmüş, bir kişinin daha ölmemesi için elini çabuk tutmuştur. Ama sadece siyasi iktidarın bir irade ortaya koyması yetmez. Elinde silahı bulunduranların da 'ben silahı bırakıyorum' demesi lazım."

'HEYET KONUŞMUYOR'
Çözüm süreci ile ilgili her gün bir takım dedikodular, kulisler yapıldığının altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Ama çözüm süreci ile ilgili çalışan heyetten hiç kimse dışarı bir şey söylemiyor çünkü çok ciddi bir iş yapılıyor. Dalga geçmiyoruz, oyun oynamıyoruz. Türkiye'nin en hayati sorununu çözmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla burada mesele kulislerle dedikodularla günlük bir takım haberlerin çıkmasını sağlamak değil. Mühim olan sonuç almaktır."

Numan Kurtulmuş, "Çözüm sürecine şu anda milletimizin yüzde 70'i destek veriyor. Bu oran Doğu ve Güneydoğu'da ise yüzde 90'ların üzerinde. Bu millet bu meseleyi çözelim istiyor" dedi.