İnsanoğlu gördü İhsanoğlu görmedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, insanlık suçlarına karşı sesini yükseltip BM'yi eleştirdi. İTT Genel Sekreteri ise "Üç maymunu" oynamakta direndi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2013 Güncelleme 23 Ağustos 2013, 04:08
İnsanoğlu gördü İhsanoğlu görmedi

İÇİNDEKİLER

MIsır'da Sisi darbesi sonrası saldırılarda bugüne kadar 3 bin 600'e yakın kişi katledildi. Toplu kıyımlara Türkiye dışındaki ülkeler sessiz kaldı. Benzer vahşet, Suriye'de de devam etti. 100 binden fazla kişi öldürüldü. Tüm bunlar karşısında İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu da ağzını açıp bir laf edemedi. Sadece teşkilatın 57 üyesi bulunduğunu hatırlatarak, "Ben ne yapayım, ortak bir açıklama olmadı" şeklinde kendini savundu. Suriye'deki saldırı ile ilgili de, "Kınıyorum" demekle yetindi.

TEMSİLCİYE DERS
Ancak İhsanoğlu gibi suskun kalmayanlar da vardı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, dün açıklamalarıyla insanlık dersi verdi. Şam'daki 1700 kişinin öldüğü kimyasal saldırı ile ilgili, BM Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahidul Hugue'nin de salonda bulunduğu toplantıda, BM'yi eleştirdi. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da destek verdiği Kadına Şiddetin Önlenmesi toplantısında, "BM ve bütün uluslararası kuruluşlar bugün meşruiyet krizi yaşıyor. BM'ye sesleniyorum. Kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza insanlığa karşı şiddeti önleyin" dedi.

KURUŞUNUZU İSTEMEM
Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müslümanlar kendi Müslümanlıklarını kendi dindarlıklarını yeniden sorgulamak durumundadırlar. Neden Müslümanlığımız vicdan üretmiyor. Ben bu proje için BM'nin verdiği paranın bir kuruşunu bile harcamayacağım. O parayı insanlığa karşı işlenen büyük suçları ve cinayetleri önlemede kullansın" dedi.