Avrupa'ya rest

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen Avrupa Parlamentosu'na tepki gösterdi: İlgili bakanlarım gerekli adımları atar... AP'nin bizlerle ilgili aldığı kararları tanımıyorum...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2013 Güncelleme 14 Haziran 2013, 02:04
Avrupa’ya rest

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti belde belediye başkanları toplantısında konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın gündeme dair açıklamaları:

Taksim'de başlayan gösteriler, sizleri de halkımızı da ciddi şekilde rahatsız ediyor.



PAZAR GÜNÜ İSTANBUL
Yarın partimizin genişletilmiş il başkanları toplantısında, Türkiye'de nasıl bir oyun oynanmak istendiğini milletimizle paylaşacağız. Cumartesi Ankara Sincan'da Pazar günü İstanbul'da 18:00'de Kazlıçeşme'de miting yapacağız.

Sanki Türkiye yanıyor, yıkılıyor. Kim kırdı? Çevreciler mi? Otobüsleri kim yaktı? Sivil vatandaşımın, 200 kadar aracını kimler yaktı yıktı? Bunları anlatmak görevimiz değil mi?

Dün Avrupa Birliği Parlamentosu'nda birileri çıkıp bir şeyler söylemiş. AP'nin bizle ilgili kararını tanımıyorum. Senin haddine mi? Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksın. 100 milyar euro verdi. Onlar bütün o gösterilerini niye yaptı? İşsizlik ve açız diye yaptı. Sendikalarla ilgili yaptı vesaire.

Biz bu ülkede sevimli olan hakikaten samimi olarak çevreci olarak genç kardeşlerim ki onları da kabul ettim.

Hep söyledik. Samimi olanların başımızın üstünde yeri var dedik. Sorun Gezi olayı ise, kusura bakmasın. 100 trilyonu aşkın zarar var. Kim ödeyecek? O fakir vatandaş adına devlet ödeyecek.

Bazı sanatçılar geldi. Bazı sanatçılar daha gelecekti. Ulusal ve uluslararası sanatçılarımıza baskı yapılıyor.

Sabrımızın da sonuna geldik. Bu uyarımı son defa yapıyorum. Diyorum ki anneler babalar yavrularınıza sahip çıkın. Aksi takdirde daha fazla bekleyemeyiz.



2011'DE ARAŞTIRMA YAPTIK
Topçu Kışlasıyla ilgili konuya gelince, bu konuda bu kadar hassas mısınız, direniyor musunuz? O zaman bir referandumun değişik bir şekli. Plebisit o belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Beyoğlu'nda da İstanbul için de yapabilir. Bunlar YSK ile olan bir iş değil. Bu yerel yönetimlerde 15. Madde. Bu adımı bu şekilde atabiliriz. Gelen arkadaşlarımın bir kısmı sevindi, bir kısmı sıcak bakmadı. Ya 'evet' diyeceksin, ya da uygulamamıza 'evet' diyeceksin. Ben aslında bu kamuoyu araştırmasını 2011'de yaptırdım.

BAŞBAKAN ONLARI SEVİYOR
Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden sanatçı Hülya Avşar, Başbakan'ın Gezi Parkı'ndaki gençlerin hepsine sevgi beslediğini söyledi. Referandum kararına olumlu baktığını ve "Evet" diyeceğini belirten Avşar kızı, "Haksız kimse yok, herkes haklı. Her iki tarafı kullanan bir grup olduğu düşünülüyor. Kızım ergen çağında. Onunla yaşadığımız çatışmaları şu anki duruma çok benzetiyorum" diye konuştu.

* Erdoğan, dün gece Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertap Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal ile 8 Taksim Dayanışma üyesiyle görüştü.