Hacı Merkel!

Merkel, 24 Şubat'ta Ankara'ya gelecek... Temasların ardından Kapadokya'ya geçecek olan Şansölye Hacı mertebesine ulaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2013 Güncelleme 21 Şubat 2013, 03:01
Hacı Merkel!

İÇİNDEKİLER

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ilk defa yurtdışı programında bir değişiklik yaptı ve Türkiye'de konaklamaya karar verdi. Merkel, 24 ve 25 Şubat'ta resmi temaslar için Türkiye'de olacak. Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşecek. Daha sonra Merkel, Hristiyanların hac merkezlerinden biri olarak kabul edilen Kapadokya'ya geçecek. Merkel'e Türkiye ziyareti sırasında çok sayıda CEO da eşlik edecek. NBB, Siemens, Deutche Bank, Lufthansa'nın CEO'ları ile birlikte Türkiye'ye gelecek Merkel'in Kahramanmaraş'a da gitmesi planlanıyor.

TERÖR VE AB ÜYELİĞİ
Merkel, burada Alman askerlerinin bulunduğu birliği ziyaret edecek. Ziyaretin gündemini Türkiye açısından PKK'ya karşı işbirliği, Almanya'daki Türklerin durumu, AB oluşturacak. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tutumuyla bilinen 2006 ve 2010'daki Türkiye ziyaretlerinde, AB-Türkiye işbirliğine engel olmayacağı mesajını veren Şansölye'ye bu sözlerinin hatırlatılması bekleniyor.

KAPADOKYA FARKI
M.Ö. 334'te bölgede Kapadokya Krallığı kuruldu. M.S. 7. yılında ise Doğu Roma İmparatorluğu yani Bizanslılar Kapadokya'da egemen oldu. Kapadokya, Hristiyan alemi için İzmir Selçuk'taki Meryem Ana'dan sonra ikinci kutsal yer olarak kabul edilmekte.


DUYGU GÜVENÇ