Hollande'e kırmızı kart

Başbakan Erdoğan, Paris'te öldürülen 3 terörist kadın için 'Düzenli olarak görüşüyorduk' diyen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'e sert tepki gösterdi: Kırmızı Bülten'le arananlarla nasıl görüşülür. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2013 Güncelleme 13 Ocak 2013, 04:15
Hollande’e kırmızı kart

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) 8. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu... Teröre destek olan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande için çok sert sözler kullanan Erdoğan, ayakta alkışlandı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

* Türkiye, bu terör meselesiyle meşgul olarak, büyük kaynak ve mesai sarf ederek yoluna devam etmemeli. Terör, daha en başından itibaren Türkiye'nin büyümesinin, güçlenmesinin önünde bir bariyer, bir pranga olmuştur.

* Terör benim Kürt kardeşlerime de, acıdan, ölümden, gözyaşından başka hiçbir şey ama hiçbir şey vermedi.

'BU NASIL BİR SİYASET'
*
Biz samimiyetle bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki bu sıkıntıyı da er veya geç Allah'ın izniyle aşacağız. Bütün saldırılara, provokasyonlara, bütün tehditlere rağmen, biz her zaman çözümü savunduk. Bir tek güvenlik görevlimiz şehit düşmesin, bir kişi bile dağa gitmesin, nerede olursa olsun bir tek anne bile ağlamasın diyerek gece gündüz yoğun mücadelenin içinde olduk

* Şu anda devam eden süreçte kararlılıkla yol alıyoruz. İyimseriz, sürece olumlu bakıyoruz. Ama aynı zamanda temkinliyiz ve dikkatliyiz. Geçmişteki süreçlerin, iyi niyetli girişimlerin nasıl provoke edildiğini çok iyi biliyoruz.

* Paris'teki suikast, bu süreci sabote etmeye yönelik girişim de olabilir, kendi içlerinde bir hesaplaşması da. Fransa'dan, bu olayı aydınlatmasını bekliyoruz.

* Terör örgütünün kurucuları arasında yer alan, Paris'te suikast sonucu öldürülenler içinde İnterpol tarafından Kırmızı Bülten'le arananlar var. Çok daha ilginci Fransa Devlet Başkanı Hollande'ın "Düzenli görüşmelerim oluyordu" ifadesi, şecaat arz ederken sirkatin söylemektir. AB'nin terör örgütü ilan ettiği bu teröristleri ve bu Kırmızı Bülten'le arananlar sizinle nasıl düzenli olarak görüşebilir? Bu nasıl bir siyasettir? Biz bu işi kovalıyoruz. 2007'de Sakine Cansız, Almanya'da gözaltına alındı, Türkiye'nin iade talebine rağmen, maalesef serbest bırakıldı. En son, 5 Kasım 2012'de, Fransa İnterpol'e mesaj gönderdik ve bu teröristin Paris'te olduğunu bildirdik. Ne yazık ki Fransa hiçbir adım atmadı. Ayrıca, Fransa Devlet Başkanı Hollande, bu teröristlerle, neden ve neyi görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalı.

ÇILGIN İHALE
Başbakan Erdoğan, 'Çılgın proje' Kanalistanbul müjdesini de verdi... Erdoğan, "İnşallah, 10 yılda olduğu gibi, önümüzdeki 10 yılda da Türkiye'yi bir kez daha 3 kat büyütecek, milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. 29 Ekim'de Marmaray'ın açılışına hazırlanıyoruz. 2015'te çift katlı tüp geçidin açılışı olacak. Aynı yıl 3. köprüyü bitireceğiz. Bütün bunlar adeta bir zihniyet devrimidir. Yıllık kapasitesi 100 milyon olan İstanbul havalimanını bitireceğiz. Kanalistanbul'un hazırlıkları yapılıyor, onun da ihalesini yapacağız" dedi.


Hasan AY