Yaverler çıkıp anlatsın

Org. Üruğ, 'Çağırırlarsa kontrgerillayı anlatırım' dedi, eski vekil Tevfik Diker sert konuştu: "Yaverler her şeyi bilir. Generallerin yaverleri kontrgerillayı çok iyi biliyor."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2012 Güncelleme 12 Aralık 2012, 03:09
Yaverler çıkıp anlatsın

İÇİNDEKİLER

12 Eylül Darbesi sırasında 'Bayrak Planı'nı hazırlayan emekli Org. Necdet Üruğ'un, "Mahkeme çağırırlarsa, kontrgerillayı anlatırım. Bazı şeyleri hatırlayamam ama bildiklerimi anlatırım" açıklamasına ilk tepki, DYP eski Milletvekili ve Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyon Başkanı Vekili Tevfik Diker'den geldi. İşte Diker'in TAKVİM'e yaptığı açıklama:

Emir subayları sır küpüdür. Bir tek yatak odasına girmezler. Bunun dışında her şeye şahit olur ve bilirler. Kenan Evren'in emir subayı Cevat Önder bir kazada yaşamını yitirdi. Tahsin Şahinkaya'nın emir subayı Acar Uzgur, eski Hava Kuvetleri Komutanı Org. Halil Sözer'in emir subayı Albay Ataman Oyal, tutuklu emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın emir subayı ve merhum Turgut Özal'ın emir subayı Aslan Güner'in de çok şey bildiğini düşünüyorum. Konuşurlarsa Türkiye'de yer yerinden oynar.

YAHUDİ LOBİSİ VE İHALELER
Üruğ Paşa şimdiden kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Çünkü 12 Eylül Davası'nda mutlaka çağrılacağını biliyor.

Üruğ Paşa'ya soruyorum. Genelkurmay J-6 Başkanı Hava Pilot Korg. Sadi Kaban'ı neden görevden aldınız? Bu, TSK'nın teamüllerine aykırıdır.

Savunma ihalelerine katılan şirkette çalışan emekli paşaları, Yahudi Lobisi, İsrail ve Baronlar Konseyi ile ilişkilerini, Türk Baronlar Konseyi üyelerinin, ABD Baronlar Konseyi ile ilişkilerini, Evren Paşa ve sizin sivil -politikacı ilişki adamlarını da açıklar mısınız?

28 Şubat soruşturmasının tutuklu sanığı eski Org. Ahmet Çörekçi, TAFİCS projesi etkin bir şekilde devam ediyordu. Bu konuda bilgisine başvurulmalıdır.

DARBECİLERE DARBE
Diker, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Genelkurmay eski Başkanı Necdet Üruğ ve Orgeneral Necdet Öztorun'un özellikle Kürt konusu ve çözümü konusunda anlaşamadıklarını söyledi. Diker, "Üruğ ile Öztorun'un emekli edilmeleri, demokrasi açısından çok önemli bir gelişmedir. Yani Özal'dan darbecilere darbedir" dedi.

MEVLÜT YÜKSEL