Sözlü düello

KKTC'de Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Başbakan Küçük, eşlerinin başlattığı tartışmaya müdahil oldu. İki politikacı da, birbirlerine ağır ifadeler kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2012 Güncelleme 17 Ekim 2012, 00:00
Sözlü düello

İÇİNDEKİLER

Yavru Vatan'da KKTC Cumhurbaşkanı'nın eşi Meral Eroğlu, 'Beni tehdit ediyor' diyen Başbakan'ın eşi Gülin Küçük'e 'dedikodu' davası açtı... TAKVİM'in haberinden sonra KKTC'de ipler daha da gerildi. Dava olayının patlak vermesinin arından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu K.T.Gazeteciler Birliği'nin 'Kıbrıs Türk Basın Tarihi' kitabının tanıtım resepsiyonunda KKTC Başbakanı İrsen Küçük'e eleştiri dozunu bir hayli artırdı.

BENDEN KORKMASIN
Kendisi ve ailesi ile ilgili çeşitli komploların yazılıp çizildiğine değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP'de işlerin iyi gitmediğini söyledi. Başbakan Küçük'e göndermede bulunan Eroğlu, "Korkmasın partinin başına geri dönmeyeceğim" şeklinde konuştu. KKTC Başbakanı İrsen Küçük ise, katıldığı bir çok etkinlikte genel başkanlığını yürüttüğü Ulusal Birlik Partisi'nde yeniden aday olmasının en büyük sebebinin "Hem KKTC, hem UBP için istikrar için göreve devam" diyerek Cumhurbaşkanı Eroğlu'na göndermede bulundu. Küçük, kimseye Cumhurbaşkanlığı'na gitmemek için baskı yapmadığını bu dedikoduların asılsız olduğunu dile getirdi.

ANKETLERDE KÜÇÜK ÖNDE
KKTC'nin güvenilir araştırma şirketi KADEM'in merakla beklenen araştırma sonucu açıklandı. Toplam 789 delegeyle yapılan ankette Partinin Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük yüzde 52.6 - Kaşif yüzde 34.3 sonucu çıkarken yüzde 3.2 Kararsız, yüzde 0.9 da hiçbir adayı tercih etmedi. Tercihlerde Başbakan İrsen Küçük deneyimli ve tecrübeli olduğu ayrıca istikrarın devamı için tercih edildiği ifade edildi.


EMRE DiNER