Türkiye tek safta

Türkiye dün tek yürek oldu, Gaziantep'e koştu! Devletin zirvesi ile halk birbirine sarıldı, kalleş saldırıda şehit olan 6 sivili vatan toprağına emanet bıraktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2012 Güncelleme 23 Ağustos 2012, 02:17
Türkiye tek safta

İÇİNDEKİLER

Edirne'den Kars'a kadar tüm Türkiye dün Gazi kent Antep'e aktı! Dualar, gözyaşları ve ağıtlar 20 bin kişiyle birlikte Bahaeddin Nakiboğlu Camisi'nde toplandı. Çünkü musalla taşında yatanlar, kalleşlerin bombasıyla can veren kahramanlardı! Gaziantep'teki bombalı saldırıda şehit olan 9 kişiden 3'ü önceki gün son yolculuğuna uğurlandı.

KENETLENDİK
Duygu Aker (21), eşi Onur Fikret Aker (21) ile kızları Almina Melisa (1) ve yeğenleri Sevgi Gülperi İnanç'ın (11) naaşı da son yolculuk için sıradaydı... İnfaz koruma memurları İsmail Daler (30) ve Safi Canbaş (48) da Türk Bayrağı'na sarılı cansız bedenleriyle oradaydı. İşte 70 milyonun kalbinin attığı cami avlusu, devletin zirvesini de ağırladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ile bakanlar ve milletvekilleri törene katıldı.

GÖRMEZ KILDIRDI
Sivil şehitlerin cenaze törenini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Bu sırada kadınların bulunduğu bölümde gözyaşları sel olup aktı.
Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.
Bakan Şahin, Almina Melisa'nın tabutunu göstererek, "Ne kadar da küçüktü" diye ağıtlar yaktı.
Törenin ardından tabutlar askerlerin omuzlarında mezarlığa götürüldü. Sevgi'nin cenazesi ise Adana'ya gönderildi.

SANAL ALEMİN GERÇEK KONUSU
Türkiye, Gaziantep'teki saldırının ardından teröre karşı tek yürek oldu. Sosyal medyada bir araya gelen onbinlerce kişi terörü lanetledi. "70milyonTekyurekAnt epliyiz" etiketi, Twitter'da Trending Topic (TT) oldu.

BEBELERE HÜZÜNLÜ VEDA
* Almina Melisa Aker, henüz 1 yaşındaydı. Ancak kalleş saldırı, öpülesi, sevilesi ellerini kara toprakla buluşturdu...

* Sevgi Gülperi İnanç, ziyaret için kuzeni Onur Aker'in evine gitmişti. Ama hainler Gülperi'nin de hayatını çaldı.

* Kalleş saldırının bebe kurbanlarından biri de Sena Büyükkonuk'tu... Sena'nın mekanı, cennet oldu.

MERSİN'DE 2 GÖZALTI
75 milyon, dün cenaze töreni için Gaziantep'teydi. Bebeler ve anaları son yolculuğuna uğurlanırken ekipler de kalleşleri bulmak için operasyondaydı. Gaziantep'teki bombalı saldırıyla ilgili olarak Mersin'de 2 kişi gözaltına alındı. M.H. ve M.A. adlı zanlılar, sorgulanmak üzere Gaziantep'e gönderildi.

YİNE AYNI DÜZENEK
Gaziantep'te bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilişkin soruşturmada, yeni bulgular ortaya çıktı. 9 kişinin ölümüne yol açan yaklaşık 20 kiloluk plastik patlayıcı, aracın LPG tankına konuldu. Düzeneğin, İzmir, İstanbul ve Hakkari'de geçen yıllarda sivil hedeflere düzenlenen bombalarla aynı olduğu belirlendi.