Çevik Paşa'nın bomba ses kayıtları çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2012 Güncelleme 13 Nisan 2012, 16:03
Çevik Paşa’nın bomba ses kayıtları çıkacak

İÇİNDEKİLER

28 Şubat soruşturması kapsamında aralarında eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınması gündemdeki yerini koruyor. Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, konuyla ilgili oldukça ses getirecek bir tespitte bulundu;

//////////////

28 Şubat fırtınası başlayınca "ne olacak?", "nereye gidecek?", "kimlere uzanacak?" sorularını kendi kendime sordum.
Mart ayı başında zaten yaşanan operasyonu bu köşede sizlerle paylaşmıştım. Tam HANGİ İSİMLER okkanın altına gidecek diye klavyenin başına oturmuştum ki telefonum çaldı. Arayan çok eski bir dosttu. Ne zamandır ortalarda görünmüyordu. "ALO" der demez, "Benimle konuşmadan sakın kalem oynatma" dedi... Şaşırmıştım. Çok şey sakladığını biliyordum. Ama bugüne kadar benimle paylaşmamıştı. Çok uzatmadan "Buyrun. Söz sizde" cevabı verdim.
Tam konuşacakken "ama ne olur büyük fotoğrafı gösterelim" ricasında bulundum. Gülerek "amacım da bu zaten" deyip başladı anlatmaya: 28 Şubat'a gelmeden önce MALKİ OLAYINI bilmek lazım. Eğer MALKİ dosyasını
PAS geçersen hiçbir şey anlamazsın.
Pas geçmeyelim o zaman!
Nesim Bey çok uluslu zengin ailelerin parasını yönetiyordu. Herkese de PARA veriyordu. Sümerbank ve Hayyam Garipoğlu da bu paradan nasiplendi. Sadece Garipoğlu değildi elbet. Çok önemli işadamları vardı.
Uzatmayalım. Alınan paraların çoğu battı. Geri ödeme yapılamadı. Zorda kalanlar çareyi SİLAHTA buldu. Ve Malki öldürüldü.
Film bitti mi?
Ne bitmesi asıl buradan sonra başladı. Borçları almak için BAŞKALARI devreye girdi. Bunlara HAYIR demek çok zordu.
Kimdi bunlar?
28 Şubat'ı tasarlayan Washington'dan Tel Aviv'e kadar uzanan güç.
Ne oldu?
Bütün operasyon PARAYI kaldırmak üzerineydi. Fişlemeler, başörtüsü, laiklik elden gidiyor gibi bütün argümanlar fasaryaydı. Gerçek, perde arkasında parayı götürmekti.
Nasıl işledi?
Çevik Bir ve İlhan Kılıç, ABD'de CIA'nın patronluğuna hazırlanan Tenet ile oturup son kararı verdi. Düğmeye basıldı. 21 banka hedefteydi. Hepsine büyük taarruz başlatıldı.
KOMBASSAN, YİMPAŞ ve YEŞİL SERMAYE diye nitelenen kuruluşlar ilk hedefti. Bu oluşumların PARALARINI tuttuğu bankalar ÖZEL HEDEFTİ. Hepsine el konuldu. Yani içi boşaltıldı.
Paralar gitti yani!
Elbette. Tek kuruş bırakmadılar.
Batan bankalara bakarsan PATRONLARININ da battığını görürsün.
E doğal değil mi?
Değil tabi. İçerideki güçler KOMİSYON karşılığında paraları dışarı çıkardı. Ve havuzda toplanan paralar yeni sahipler arasında pay edildi.
İçerideki güçler kim?
Yüzde 20 komisyon alarak servetlerine servet katanlar kimse onlar...
İsim verme şansınız yok mu?
Sen anladın zaten... Bak bu operasyon Mesut Yılmaz, Güneş Taner ve Aydın Doğan'a kadar gitmezse eksik kalır. Bu isimler üzerinden KÜRESEL ÇETEYE ulaşılır. Yoksa iki paşa olayı değil bu. Türk siyaset tarihinde 12 Eylül'- den sonra en çok paranın kaldırıldığı OYUN BU!
Çiller peki?
Çiller, Ergenekon operasyonlarından önce ABD'ye gelip ILIMLILARA bunları şikayet etti. "Bizi batırdılar, ülkeyi karıştırdılar, soyup soğana çevirdiler" dedi. O nedenle susuyor.
Peki gözaltına alınan paşalar ve isimler?
Yakında onların çok gizli kayıtları ortaya çıkacak. Hem içeride hem dışarıda yaptıkları görüşmeleri görünce şaşırıp kalacağız...
Kimlerle görüşmeler?
Yakında çıkacak nasıl olsa! Ama bu adamların LAİKLİK dediğine sakın inanma. Dert paraydı. Onu da toplattılar.
İslami sermaye budandı yani?
Tabi tabi. Sadece ASYA FİNANS'A diş geçiremediler. Çünkü kasada para yoktu. En yakın adamları olan NURETTİN VEREN'i Fethullah Gülen'in yanına koydular. Adamın kim olduğu ortaya çıkınca birileri "Hocam Türkiye'de kalamazsın" demeye başladı. Ve o da kaçtı. Bu da bir operasyondu. Yoksa Gülen okullara kadar her şeyi devretmeye hazırdı.
Ama isteyen çıkmadı. Dert bu değildi de o nedenle...
28 Şubat ve Ergenekon ayrı şeyler mi?
28 Şubat olmasaydı ASKERDE KIRILMA olmazdı. O kırılma ERGENEKON OPERASYONLARINI getirdi. İçerideki MİLLİ KESİM çok rahatsızdı. Şimdilik onlar kazandı.
Yani işlem bitmedi daha?
Yok yok... Askerin bir kesimi ABD ile sıkı pazarlıkta. Sen yazdın GRAHAM FULLER "sol parti istiyor" diye...
Tek hedefleri Erdoğan'dan kurtulmak.
Erdoğan giderse dertleri bitecek yani?
Geçen gün çok önemli bir YAHUDİ bana geldi. "İslamla sorununuz ne?" diye sordum. Güldü... "Ne İslamı bizim tek derdimiz Erdoğan ve Hakan Fidan. Artık nereye gitsek DUVARLA TOKUŞUYORUZ.
Bunların ikisinden bıktık" dedi. Yani birilerinin işleri fena halde bozulmuştu.
OLAYA böyle bakmak lazım...
Peki paşalar?
Zaten hepsi bir bankanın YÖNETİM KURULU ÜYESİYDİ. Çok açık dimi... Paralar gidince paşalar da gitti!
Son sözünüz?
Ülkeme yazık olmasın. Her Türk vatandaşı bu hükümete, daha doğrusu Erdoğan'a destek olsun. O giderse kıçımızda don kalmaz. Siyaseti partiyi bir kenara bırakın ve düşünün. Ülkenin zenginliği mi, yoksulluk ve kaos mu?
Partiyi bölmek için her yolu deniyorlar.
Saldırı ve iftiralar devam edecek.
Cevap verdiğimiz sürece sorun yok.
Uyanık olmak şart...