KKTC Ata'sını uğurluyor

'Yavru Vatan'ın kurucusu Rauf Denktaş, son yolculuğuna uğurlanıyor. Bugün yapılacak son törene, Kuzey Kıbrıslı Türkler'in dışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zirvesi de katılacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2012 Güncelleme 17 Ocak 2012, 02:08
KKTC Ata’sını uğurluyor

İÇİNDEKİLER

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş son yolculuğuna uğurlanıyor. Denktaş için ilk tören, iki gündür bekletildiği Doğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dün düzenlendi. Törene Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş, oğlu Serdar Denktaş, kızları Değer Denktaş ve Ender Vangöl ile torunları, eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan İrsen Küçük ve diğer yetkililer katıldı. Denktaş'ın Kıbrıs ve Türk bayraklarına sarılı naaşı askerlerin omzunda hastanenin önüne getirildi.

'BAŞIMIZ SAĞ OLSUN'
Saygı duruşu sonrası müftü dua okudu. Ardından tabutun başına giden Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş, uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra yine askerler tarafından alınan Denktaş'ın naaşı, cenaze arabasına konularak kortej ve vatandaşların gözyaşı ve alkışları arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na götürüldü. Rauf Denktaş için burada 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. KKTC Meclisi Başkanı Hasan Bozer, "Yüce Türk ulusunun ve ailesinin başı sağ olsun" diyerek töreni bitirdi.



DEMİREL VE SEZER DAVETİ REDDETTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın yarın yapılacak cenaze törenine birlikte gitmek için davet iletti. Demirel ve Sezer, törene katılamayacaklarını belirterek, daveti için Gül'e teşekkür ettiler.

GÜL VE ERDOĞAN LEFKOŞA'YA GİDİYOR
Rauf Denktaş'ı son yolculuğuna Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zirvesi uğurlayacak. Cuma akşamı hayatını kaybeden Denktaş için bugün yapılacak törenlere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra muhalefet
partilerinin başkanları da katılacak.

* Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş, tekerlekli sandalyeden ayağa kalktı. Aydın Denktaş, bu sırada "Çocuklarına kavuştu. En sevdiği oğluna kavuştu. Bayrakları getirin" dedi.

Mesut ER- Recai KÖMÜR- Emre DİNER