"Fransa komik duruma düştü"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis cezasını öngören yasa tasarısını eleştirdi...

Giriş Tarihi 24 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 24 Aralık 2011, 20:47
Fransa komik duruma düştü

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, parlamentoda az bir milletvekili sayısıyla sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis cezasını öngören yasa tasarısını eleştirdi. Eroğlu, "Fransa'nın biraz komik duruma düştüğünü düşünüyorum." dedi. Derviş Eroğlu, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ncı yıl dönümü törenlerine katılmak üzere şehre geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret eden Eroğlu, anı defterini imzaladı. Burada gazetecilere de açıklama yapan Eroğlu, Gaziantep'te olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Fransa Meclisi'nden 50 kişinin katılımı ile Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili yasanın geçtiği bu günlerde, özellikle bu kurtuluş günü törenlerinde bulunmaktan çok mutluyum. Gaziantep kurtuluş törenleri deyince aklımıza ilk önce Fransa geliyor. Fransızların işgal ettiği Gaziantep yoğun bir mücadeleden sonra özgürlüğüne kavuşmuştur." diye konuştu.

Fransa'nın geçmişte yaptıklarına bakmadan Türkiye'nin aleyhine olan yasaları meclislerinden komik bir katılımla geçirebilmekte olduğunu kaydeden Eroğlu, "Bildiğim kadarıyla 577 parlamento üyesi olan Fransa, meclisten 50 üyenin katılımıyla ve oyuyla yasa tasarısını geçirmiştir. Benim bildiğim 35 senelik siyasi hayatımda meclislerde bir hesap var ve kararlar oy çokluğu ile geçirilir. Tabi ki onlarda nisap da yok. Dolayısıyla biraz komik duruma düşmüş olduklarını düşünüyorum. Ama tabi ki Türkiye bu konuda atılması gereken adımları atmaya başlamıştır. Almış olduğu kararlarla bunu kamuoyunun bilgisine de yansıtmıştır, gereken yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.