Son a'Şam'a

Bakan Davutoğlu yarın Şam'a gidecek ve Esad'a şu mesajı verecek: 'Artık gerçeği gör... Sonun Mübarek gibi olmasın!'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2011 Güncelleme 08 Ağustos 2011, 02:20
Son a’Şam’a

İÇİNDEKİLER

Türkiye, rejim karşıtı göstericilere acımayan Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı harekete geçti. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın Suriye'nin başkenti Şam'a gideceği açıklandı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Şam yolculuğuna hazırlanan Davutoğlu, Esad'la Halk Sarayı'nda görüşecek. Bakan Davutoğlu, sivil katliamına imza atan Esad'a şu mesajları verecek:
Suriye halkını dost gördüğümüz için buradayız ve doğru bildiğimizi söylüyoruz.
Esad ailesinin sonunun da Hüsnü Mübarek gibi olmaması için şiddette başvurmaktan vazgeç.
Uluslararası toplumda Suriye'de yaşananlara karşı geniş bir tepki oluştu. Avrupa Birliği'nin yaptırımlarını diğer uluslararası örgütler de izleyecek.
Yönetiminizin meşruiyeti her geçen gün daha da sorgulanır hale geliyor. Davutoğlu, ayrıca katliamların Ramazan ayında gerçekleşmesinin de Suriye'ye yönelik tepkiyi daha da arttırdığı konusunda uyarıda bulunacak. Bu arada Başbakan Erdoğan, önceki gün Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Velid Canbolat ile bir görüşme yaptı. Bu görüşmenin ardından Davutoğlu ve Erdoğan Suriye'de yaşananları değerlendirdi.

DOST ACI SÖYLER
Başbakan Erdoğan, Esad'ın Ramazan ayında daha da fazla şiddete başvurmasından kaygı duyduğunu belirtti. Erdoğan bu görüşmenin ardından "Dost acı söyler, artık son uyarıyı yapma vakti geldi" diyerek Davutoğlu'na Şam'a gitmesi talimatını verdi. Ziyaret tarihinin zamanlamasını ise Erdoğan belirledi.

SURİYE'NİN ZOR GÜNLERİ!
Uluslararası kamuoyu Esad'a yönelik yaptırım kararı alırken Suriye ordusu da atağa geçti! Humus ve Hama'da kan akıtan tanklar bu kez ülkenin en büyük kentlerinden Deyr Ez Zor'e girdi. 250 tankla kenti işgal eden Suriye askerleri, hareket halindeki her şeye ateş etti. Dün kentte sadece 69 kişi ölürken son bir haftada yaşamını yitirenlerin sayısı 400'ü geçti. Mart ayından beri ölen muhalif Suriyeliler'in sayısı ise 3 bini buldu.


Duygu GÜVENÇ