BDP'ye yüklendi

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2011, 23:29
BDP’ye yüklendi

İÇİNDEKİLER

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terörle arasına sınır çekmeyen BDP'ye sert çıktı. BDP'lilerin yemin krizini çözmeye yönelik çağrılara kayıtsız kaldığını belirten Çiçek'in hedefinde BDP'liler vardı. "Sen bunları yapmazsan adam öldürürüm, polis öldürürüm, jandarma öldürürüm, masum insanların kanuna girerim" tehditleriyle karşı karşıya kalındığını belirten Çiçek, "Bu nasıl temsil ki alışveriş merkezinde bomba pimini çekiyor ve bunun önüne barış demokrasi diyor" dedi.

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) iftarı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve bir çok davetlinin katılımı ile dün Ankara'da gerçekleşti.
Törende konuşan Çiçek, Ramazan ayında her gün şehit haberi geldiğini hatırlattı. Çiçek, ülke içinde ayrılık çıkaranlara dikkat çekerek "Herkes bunu iyi bilip safını belli etmeli" uyarısında bulundu. Çiçek, "Her gün şehit cenazesi geliyor. Birileri alternatif Cuma diyor" diye konuştu.

TERÖRE ULUSLARARASI DESTEK
Terör örgütünün arkasında uluslararası güçler olduğunu vurgulayan Çiçek şöyle devam etti:
"O güçler bugünü kullanmak suretiyle bir kısım sıkıntı çıkarmak istiyor. Kin kusanlar bu vatandaşı temsil etmiyor. Bu nasıl temsildir ki 2 yaşındaki çocuğu, hamile kadınları yaşlıları katlediyor. Bu nasıl temsil ki alışveriş merkezinde bomba pimini çekiyor ve bunun önüne barış demokrasi diyor"

LÜKS İFTAR UYARISI
Somali'de yaşananların göründüğü bir ortamda lüks iftarlar yaptıkları için içinin rahat olmadığını anlatan Çiçek, "Artık bu lüks iftarlara son verelim" çağrısı yaptı. Katıldığı her iftarda benzer kişileri gördüğünü anlatan Çiçek, "Kişi başı 30-60 dolar ücret ödeniyor. Bu ülkede ekmeğe bursa ihtiyacı olan var. Yiyemeyip mutfağa gönderdiklerimizle doyacaklar var. Bu iftarları artık yapmayalım" dedi.

YARDIM SAĞANAĞI
Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, bugün (dün) Somali'ye 2 uçak uğurladıklarını ve 15 Ağustos'ta bir gemiyi daha göndereceklerini belirterek, "Şu an bu geminin 2 misli yük hazır. Herkes yardım ediyor" dedi. Tekinali konuşmasının ardından salondaki tüm iş adamlarına bir SMS ile Kızılay'ın Somali'ye yardım kampanyasına katılmalarını sağladı.