'Başkan'ın seçimi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2011 Güncelleme 10 Haziran 2011, 00:00
’Başkan’ın seçimi

İÇİNDEKİLER

Denizli'de AK Parti'nin kozu Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi. AK Parti'de adayı olmasına izin verilen tek belediye başkanı. Hemşehrileri "Bakan olacak" gözüyle bakıyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Av. Avni Örki "Başkanımız çok iyi çalıştı. Denizli halkı buna karşılık verecektir" diyor. Seçimde sıçrama yapacaklarını belirter Örki, rakip partileri şöyle değerlendiriyor: "CHP'nin adayı İlhan Cihaner'in arabasının plakası bile 20 değil. Denizlili değil, yabancı. Burada evi yok, arabası yok, Denizli'yi tanımaz, halkı bilmez. MHP'de de erime var. Aslında bu erimenin kaset olayıyla ilgisi yok. Referandumla başladı. Hayır dedikleri için kaybettiler." AK Parti'nin hedefi, yine yüzde 40'ların üzerine çıkmak.

CHP'DE ÇİFTE KOZ
AK Parti'nin eleştirdiği eski savcı İlhan Cihaner'i CHP'liler oyların artmasını sağlayacak bir isim olarak görüyor. İl Başkanı Himmet Yavaş, "İlhan Bey'in partimize gelişi sadece Denizli'de değil, Türkiye genelinde oyumuzu artırmıştır" diyor. Cihaner 2. sırada. Listenin 1. sırasında ise Denizli'de sevilen bir isim var: Önseçimi kazanarak gelen eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin. CHP İl Başkanı Yavaş, kenti özetlerken; tekstil sektöründe son 2 yılda 37 fabrika kapandığını, 30 bin kişinin işsiz kaldığını belirterek "İntihar eden işadamları var" diyor. Yavaş, belediye başkanının aday olmasını ise "görevden kaçıyor. Daha 2,5 yıl süresi varken çekip gitmek olmaz" diye değerlendiriyor. CHP'nin hedefi 2 olan vekil sayısını 4'e çıkarmak.

AYNI YÖNTEM
Denizli'de siyasi parti turlarımızı MHP ile noktalıyoruz. MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, referandumda her eve ulaşacak şekilde 8 ayrı ekip kurduklarını belirterek beklentilerini şöyle açıklıyor: "Referandumda 18 ilçemizin tamamına çok sayıda ekiple çıkarma yaptık. Şu anda da aynı çalışma yöntemini uyguluyoruz. AKP, CHP ve MHP'nin oy oranları aynı gibi. Ama biz daha iyi çalıştığımız için 1. olacağız. Bize hızlı yöneliş var. MHP'nin baraj altında bırakılacağını ve ülkenin bölüneceğini düşünen CHP'li aileler bile oylarını 2'ye bölüp 1'ini bize verecek." Şu anda 1 milletvekili bulunan MHP'nin beklentisi en az 3 milletvekilliği. 2007'de AK Parti 4, CHP 2, MHP 1 milletvekili çıkarmıştı. 2009'da il genel meclisi seçiminde AK Parti yüzde 35,5, CHP yüzde 28.1, MHP yüzde 21.6, DP ise yüzde 5.4 oy aldı. Referandumda ise yüzde 54 "Hayır", yüzde 46 "Evet" çıktı.