Kirli oyunu bozun

Eşinin memleketi Siirt'te 'terör siyaseti' güdenleri 'Vampirler' diye niteleyen Başbakan, 'Kürt sorunu ile PKK'yı birbiriyle karıştırmayalım' çağrısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2011 Güncelleme 20 Mayıs 2011, 00:00
Kirli oyunu bozun

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın memleketi Siirt'te, hem "Anayasa" hem "terör" mesajları verdi. Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle hapse giren, ardından Siirt'ten aday olarak Meclis'e seçilen Erdoğan, halkı eşiyle selamladı ve şu mesajları verdi:

AYNI HİZADA:
Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Ama bazı çevreler engel olmaya çalışıyor. Sivil özgülükçü bir anayasa yapılmasın diye CHP, MHP, Ergenekon aynı hizaya geçti.. Seçimde Meclis'te anayasa değiştirecek çoğunluk istiyorum.

'KÜRTLER ZERDÜŞT DERDİ'
TÜRK'ÜN DE SORUNU VAR:
Kürt sorunuyla PKK terör örgütünü birbirine karıştırmayalım. Benim Kürt kardeşimin sorunları vardır. Türk'ün de vardır, Laz'ın da Arap'ın da Gürcü'nün de. Meclis'te 4 yıl boyunca çözüme çaba göstermeyenler 12 Haziran öncesi sokağı ateşe veriyorlar.

OYUNU BOZACAĞIZ:
Vampirler yıllarca gençlerin kanını emdi. Silah tüccarları köşeyi döndü. Bu kısır döngüyü kırdık. Gençlerin kanı üzerinden oynanan oyunu bozacağız.

İŞİN ADABI VAR:
Kürtler'in dini İslam değil. Kürtler Zerdüşt diyorlardı. Kim? İmralı. Şimdi Cuma kılıyorlar. Ama devletin imamının arkasında değil. Ayrı yerde, ortada. Ya bu işin edebi var.

YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN...
Erdoğan, alanı dolduran Siirtliler'e "Ben cezaevine burada okuduğum şiirden dolayı gittim" dedi ve şöyle konuştu: "Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Burada kalktım. Eniştenize sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum."

MUHATAP ALMAYIN
Erdoğan, CHP binasından tepki gösterenlere "Niye rahatsız oluyorsun, gerçekleri dinle" diye seslendi. Alandan yükselen "Yuh" sesi üzerine ise Erdoğan, "Hiç muhatap olmayın cevap sandıkta" dedi.