"Biz aynı kıbleye dönüyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerine tüm hızla devam ediyor.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 20 Mayıs 2011, 17:48
Biz aynı kıbleye dönüyoruz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, bugün Kars'tan sonra Van'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Vanlı vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajları verirken şunları söyledi:

"Bu vatan bizim bu ülke bizim hepimizin ülkesi. Bu bayrak bizim hepimizin bayrağı... Nasıl ki şehitlerimiz bir ise biz de biriz... Biz aynı kıbleye dönüyoruz. Bizim camilerimizden aynı ezan okunuyor. Fatihamız Yasinimiz bir. Allah dillerimize değil yüreğimize bakıyor. Biz neden birbirimizin diline, etnik kökenine hor bakalım. Kardeşliğimiz kadimken neden fitneye fesata prim verelim..."

CHP ile ilgili belgeler açıklamaya devam eden Erdoğan, İnönü döneminde Kürtçe plağa bile yasak getirildiğini belirtti.

İNKAR BELGELERİ

3 Kasım 2002'den bugüne samimiyetle kardeşliğin içinde oldu. Gençler ölmesin anneler ağlamasın dedik. Elimizi bedenimizi taşın altına koyduk. Sorunu çözeceğiz dedik. Yıllarda anlatamadığınız meselelerinize biz el attık. Bunları çözdük çözüyoruz. Burada bazı belgeler göstereceğim. Bunlar tarihe damga vuracak belgeler... Bu ülkede 10 yıllarca yaşanan zülmün baskının sindirmenin belgeleri bu belgeler... Türkiye'de 2002'ye kadar sürdürülen inkar belgeleri...

MEM-U ZİN GÖNDERMESİ

Bu bakanlar kurulu kararnamesi içinde diyor ki Bağdat'ta Kürtçe basılan kitapların yasaklanması ve yurda sokulması yasaklanmıştır... İmza İsmet İnönü ve bakanlarına ait. 4 Ekim 1944... Sayın Kılıçdaroğlu bunları öğrendi ki yeni bir şey söylüyor biz yeni CHP'yiz diyor. Yeri geldiğinde de en eski partiyiz diyor. Belge Suriye'de yapılan 1963 ve 1964 sayılı Kürtçe plağın toplattırılması gerekmektedir satışı yasaklanmıştır. İmza İnönü... Süleyman Haço tarafından yazılan Halep'te bastırılan Modern Kürt Edebiyatından Öyküler kitabını toplatılması kararlaştırılmıştır... Diyor imza İsmet İnönü... Ahmedi Hani (Küklanması ve toplatılması emredilmiştir... İmza İnönü ve bakanlar kurulu... Sen burada hangi acıyı yaşadıysan ben de aynı acıyı yaşadım... Bu belgeler yaşanan acının belgeleri .Bunlar inkar politikalarının belgeleri. Bugün Mem-u Zin kitabını bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak biz bastırdık 2010'da... Şimdi devlet bastırdı...

Fark bu samimiyet bu gönülden konuşmak helalleşmek bu... Anneler şimdi kendi dilinde evlatları ile konuşuyor mu bunun önünü biz açtık. Kendi dilinizde ağlayamadıklarını da biliyorum... Bahçesaray'dan gelene kadar ne kadar arandığını da biliyorum. Şimdi var mı?