Hayaldi gerçek oldu: Bolu Tüneli

Bolu Tüneli, bölgedeki seçim nabzını yükseltti. AK Parti, 3'te 3'ü hedeflerken, CHP ise 1 milletvekili çıkartmak için çabalıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2011 Güncelleme 15 Mayıs 2011, 00:00
Hayaldi gerçek oldu: Bolu Tüneli

İÇİNDEKİLER

Bolu denince akla ne gelir?
Köroğlu

... "Abant'' ise Türkiye yaz ve kış turizminin cennet köşesi.
Şimdi bunlara bir önemli olay daha eklendi. 12 Haziran 2011 seçimlerinin, "unutulmazları arasında" artık bir reklam filmi yer alacak. Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından hazırlatılan bu filmin ismi, "Hayaldi gerçek oldu. Bolu Tüneli'' Bolu Dağı Tünel Geçişi hazırlıkları, 1990'da başladı, çeşitli nedenlerle inşaatı yıllarca sürdü. Bolu Dağı Tüneli, nihayet 2007 yılı Ocak ayında Başbakan ve İtalya Başbakanı Romana Prodi tarafından açıldı.
İşte bu uzun mücadeleyi başarı ile sonuçlandıran bir siyasi iradenin filmi akıllarda yerini aldı.
Bolu tünelinden seçimin nabzının nasıl attığını sizlere aktarmak istiyoruz.

UFUK TURU...
AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ı ziyaret ettik ve dünyanın geleceğine ilişkin bir ufuk turuyla karşılaştık.
Başkan Sayın, işsizlik sorununa farklı yönden girdi, ilginç yorumlar yaptı: "Evet, Türkiye'de işsizlik sorunu var. Bu sıkıntıyı yaratan 'eğitim' sorunu üzerinde durulması lazım. Türkiye'nin meslek eğitimi alan eleman sıkıntısı büyük. Normal liseler kapanmalı, tamamı meslek liseleri olmalı.
Gelecekte, dünya sanayiden toprağa dönecek, turizme, doğaya, doğal gıdalara dönecek. Hizmet sektörü öne çıkacak. Bolu'nun, Abant'ın geleceğini parlak görüyorum. Abant bir dünya markasıdır.
Türkiye'nin sürekli kalkınması gerekiyor. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor, bekliyor. Rol model olmamızı bekliyor. Bunu hiç kimse unutmamalı.'' Ufuk turunu, siyasetle kapattık. Başkan Sayın, "Ben bu göreve Yeniçağ Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra geldim. Siyasi haritayı iyi bilirim. AK Parti'nin Bolu kaleleri var, Gerede'de yüzde 90 oy alıyoruz, Dörtdivan, Yeniçağ ve Göynük'te oylarımız yüksek. Mudurnu'da CHP yapısalı bulunuyor. Parola: Üçüncü kez üçte üç'' diyerek açıklamalarını bitirdi.

'CHP YENİ VİZYONA KAVUŞTU'
CHP İl Başkan Yardımcısı Murat Gücüm ve Merkez İlçe Başkanı Cemal Özsoy, seçimlerinde CHP'nin 1 milletvekili çıkaracağına inanıyor ve "2009 il genel meclisi oyumuz 1 milletvekili çıkarmaya yetiyor. Oyumuzu arttırıyoruz. Genel Başkanımız değişti, CHP yeni vizyona kavuştu" diyor.

YILLAR SONRA...
MHP İL Başkanı Sabri Şatıroğlu, "Genel Başkanımızın 2002 yılından bu yana ilk kez Bolu'da miting düzenlemesi, MHP'ye gönül verenlerin özlemini fazlasıyla giderdi.
Çalışmalarımızı daha ileriye götürmek istiyoruz. Bolu'da milletvekilimiz olacak'' şeklihde konuştu.

* İki yaşlı kadın, belediye meydanı, Köroğlu heykeli yanında baş başa vermiş konuşuyor. Yanlarına gittim, "Ben gazeteciyim, seçimler için sizi dinlemeye geldim" dedim. İsimlerini Hatice ve Fahriye olarak belirten vatandaşlarımız, eşlerinin öldüğünü, devletten aldıkları 600 lira ile hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Hükümetten ise aylıklarının yükseltilmesini istediler.

PARTiLERiN ADAY LiSTESi
AK PARTİ ADAYLARI:
1- Ali Ercoşkun
2- Fehmi Küpçü
3- Fatih Metin

CHP ADAYLARI:
1- Tanju Özcan
2- Mehtap Özcan Mısırlıoğlu
3- Hakkı Fidan

MHP ADAYLARI:
1- Murat Yapıcı
2- Şerafettin Doğan
3- Mehmet Faruk Yazgan