MHP barajı geçebilecek mi?

CHP'li lideri Kılıçdaroğlu, MHP'deki son kaset skandalını değerlendirdi ve MHP'nin baraj altında kalacağı iddialarını yorumladı.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2011, 13:33
MHP barajı geçebilecek mi?

İÇİNDEKİLER

Konya mitingi öncesi uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin defa uzun süreden beri ilk kez ivme kazandığını dile getirdi. Halkın ilgisinden memnum olduğu belirten Kılıçdaroğlu özellikle Siirt ve Muş'a vurgu yaptı: "Bu kentten çok umutluyum, buralardan milletvekili bekliyorum."

Söz daha sonra anketler ve siyasilerin tartışmaya açtığı MHP'nin barajı geçip geçemeyeceği konusunda Kılıçdaroğlu tereddüt etmeden "MHP'nin baraj sorunu yok. Meclis'e giremeyeceği ihtimalini hiç tahmin etmiyorum" diyerek bu konudaki görüşünü kesin bir tavırla dile getirdi.

BOZKURT İŞARETLİ KARŞILAMA

Bu arada MHP'li seçmenlerin gittiği kentlerde kendisine elleriyle yaptığı geleneksel işarete sözü getiren Kılıçdaroğlu, kendisinin de onları sağ elini sol göğsünün altına koyarak selamladığını da anlattı.

KASET YAKLAŞIMINI DOĞRU BULMUYORUM

Kılıçdaroğlu, MHP'de ortaya çıkan kasetlerin seçim sonuçlarını herhangi şekilde etkilemeceği görüşünü dile getirdi. Başbakan'ın kaset konusunu sık sık gündeme getirerek rakiplerini itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu yaklaşımı doğru bulmadığını birkaç kez vurguladı.