Erdoğan'ın sırrı ortaya çıktı

2007 seçimlerinde Şanlıurfa'da 9 milletvekili çıkaran AK Parti, Haziran ayında yapılacak seçimlere yepyeni isimlerle giriyor.

Giriş Tarihi 15 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 15 Nisan 2011, 17:55
Erdoğan’ın sırrı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'da yaşanan bu tasfiyenin arkasında ise 'ceket davası' yatıyor.

Başbakan Erdoğan, 2007 seçimlerinde Şanlıurfa'dan 9 milletvekili çıkararak rekor kırdı. 2009 yılına gelindiğinde belediye seçimleri öncesinde bölge milletvekilleri Erdoğan'a AK Partili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın aday gösterilmemesi için telkinde bulundu. Çağla Aktemur Özyavuz, Zülfikar İzol, Ramazan Başak ve Müfit Yetkin gibi isimlerin yürüttüğü kulisler sonrasında Başbakan Erdoğan, halktan gelen itirazlara rağmen yerel seçimlerde Fakıbaba'yı aday göstermedi.

Bu da yetmezmiş gibi AK Partili bir milletvekili, "Urfa'da bir ceketi aday göstersek yüzde 70 oy alırız" gibi bir açıklama yaparak, Fakıbaba'nın adaylığını ve Urfalıları küçümsedi. Sonrasında Başbakan Erdoğan, Ş.Urfa'ya seçim mitingi için gittiğinde, onlarca tepki pankartıyla birlikte çubuklara, balkonlara ve ağaçlara asılmış ceketlerle karşılandı.

Sonrasında Fakıbaba bağımsız aday oldu ve seçimleri kazanarak belediye başkanı oldu.

Rotahaber'de yer alan habere göre, hafta başında açıklanan aday listelerinde 'Ceketi aday yapsak seçilir' diyen ve Erdoğan'ı da buna inandırarak yanıltan Çağla Aktemur Özyavuz, Zülfikar İzol, Ramazan Başak ve Müfit Yetkin gibi isimler tasfiye edildi.

Başbakan Erdoğan, 2007'de milletvekili seçilen bu vekillerin üstünü 'ceket davası' nedeniyle çizerken, Şanlıurfa'dan Faruk Çelik, Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Zeynep Armağan Uslu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdülkadir Önen, Yahya Akman, Abdülkerim Gök, Bekir Eren ve Zeynep Müjde Sakar'ı aday yaptı.

Haziran ayında yapılacak seçimlerde Urfalıların cekete mi yoksa içindeki adaya mı oy vereceklerini ise sandıklar gösterecek.